Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan kernen (locatie dorpshuizen Piershil en Goudswaard) en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Korendijk

Burgemeester en wethouders van Korendijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend met ingang van van 16 december 2017, gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Kernen ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie dorpshuizen Piershil en Goudswaard en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor een ieder ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk om op de huidige locaties van de dorpshuizen in Piershil (Koningin Julianastraat 29) en Goudswaard (Van Gaesbeekstraat 2-6) woningen te realiseren.  Het bestemmingsplan maakt op de locatie Piershil de bouw van 8 rijwoningen voor starters mogelijk en op de locatie Goudswaard 6 rijwoningen voor starters en 2 twee-onder-een-kapwoningen.

Hogere waarden

Het ontwerpbestemmingsplan maakt geluidgevoelige bestemmingen in de vorm van wonen mogelijk. De geluidsbelasting van de nieuw te bouwen woningen in Goudswaard voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij om wegverkeerslawaai van de Molendijk en de Van Gaesbeekstraat  op de nieuwe woningen. Onder voorwaarden is een hogere geluidsbelasting mogelijk. Hiertoe dient het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Kernen als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0588.BPGWNDPGZBA13hp417-ON01, bestaande uit een toelichting met daarbij behorende stukken, regels en een verbeelding (plankaart) inclusief het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder ligt gedurende de periode van 16 december 2017 tot en met 26 januari 2018 gedurende openingstijden ter inzage op het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijke website www.korendijk.nl onder de rubriek Visie en beleid en de subrubriek Bestemmingsplannen in procedure.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Korendijk, postbus 3708, 3265 ZG Piershil, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Kernen (locatie dorpshuizen)”.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Korendijk, Postbus 3708, 3265 ZG  Piershil, onder vermelding “zienswijze vaststelling hogere grenswaarden locatie Molendijk en Van Gaesbeekstraat te Goudswaard”.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken met Claudi Mooijaart-Bogerman van de afdeling Dienstverlening tel 088 – 647 17 87.

Het indienen van een zienswijze via de mail is niet mogelijk.

Piershil, 15 december 2017

Naar boven