Gemeente Landgraaf - Vastgesteld bestemmingsplan "2e Partiële herziening bedrijventerrein Strijthagen"

Logo Landgraaf

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat het bestemmingsplan “2e Partiële herziening bedrijventerrein Strijthagen”, met planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPPARHRZ2BDTSTRTHG-VG01, op 30 november 2017, ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, is vastgesteld door de gemeenteraad van Landgraaf.

Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de bestaande winkelvestiging aan de Minckelersstraat 1. Op het tegenover gelegen perceel Minckelersstraat 2a is een nieuwe winkelvestiging voorzien met magazijnen en een parkeervoorziening. Het bestaande pand wordt omgebouwd tot magazijn, het bestaande parkeerterrein blijft gehandhaafd. Vanwege de extra verkeersgeneratie is ter plaatse van het kruispunt Einsteinstraat – Minckelersstraat een enkelstrooksrotonde voorzien.

Ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 14 december 2017 tot en met 25 januari 2018 ter inzage tijdens de openingstijden bij het Klant Contact Centrum. U kunt het bestemmingsplan eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Ruimtelijke Plannen’, alsmede via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPPARHRZ2BDTSTRTHG-VG01.

Beroep

Er zijn geen zienswijzen ingediend ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan. Met ingang van 15 december 2017 tot en met 25 januari 2018 staat tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan derhalve alleen de mogelijkheid van beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State open voor belanghebbenden aan wie het redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren heeft gebracht (artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht). Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Een belanghebbende die beroep instelt, kan tevens bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift (en een verzoek om voorlopige voorziening) kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze randvoorwaarden. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven