Wet geluidhinder, Hogere Grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

In het kader van de Omgevingsvergunning, dient een Hogere grenswaarde wegverkeerslawaai te worden vastgesteld voor de realisatie van een woongebouw op het perceel Hoofdweg 616.

Uit onderzoek blijkt dat ten gevolge het wegverkeerslawaai van de Hoofdweg op de te toetsen gevels van de appartementen een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van deze geluidsbron zijnde 48 dB(A) (art.84 Wgh). De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 58 dB(A).

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn van plan om voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen. 

Vanaf 13 december a.s. ligt het ontwerpbesluit met bijlage(n) gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 09.00 -13.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852

 

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden hun zienswijze(n) ten aanzien van het ontwerpbesluit zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te richten aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer t.a.v. de Clustermanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit bij het Informatiecentrum in het raadhuis te Hoofddorp.

 

Naar boven