Besluit Verkeersregeling Vreelandseweg 1e Kanaalbrug

Logo Hilversum

Gemeenteblad III, 2017 nr. 76 (zaak 411897)

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen :

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

De 1e Kanaalbrug overspant het Hilversums Kanaal en vormt de verkeersverbinding tussen het Zuidereinde in de gemeente Wijdemeren en de Vreelandseweg, dat is de provinciale weg N201.

Er bestaat behoefte aan een aanvulling van de verkeerstekens in verband met noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de brug.

Uit onderzoek en recente inspectieopnames is vastgesteld dat de brug groot onderhoud behoeft.

Gelet op het in stand houden van de vrije doorgang en het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg wordt het noodzakelijk gevonden een massabeperking voor voertuigen –of samenstellen daarvan- in te stellen voor het passeren van de 1e Kanaalbrug. Dat tot de tijd van het realiseren van groot onderhoud daarom tijdelijk een massabeperking van 35 ton moet worden aangehouden.

Bovengenoemde maatregel zal noch op de Vreelandseweg/1e Kanaalbrug, noch op één van de aangrenzende straten, leiden tot een overschrijding van de luchtkwaliteitsnormen, als genoemd in titel 5.2 Luchtkwaliteitseisen van de Wet milieubeheer.

Bovengenoemde maatregel zal noch op de Vreelandseweg/1e Kanaalbrug, noch op één van de aangrenzende straten, leiden tot een formele reconstructie in de zin van de Wet geluidhinder.

De gemeente Wijdemeren en de provincie Noord-Holland zijn op de hoogte gesteld. In overleg worden maatregelen getroffen het verkeer dat de beperking overschrijdt om te leiden. Informatie daarover wordt door beide gemeenten en de provincie op de bij hen geëigende wijze bekendgemaakt.

De korpschef politie is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en adviseert positief op de voorgestelde maatregelen.

De 1e Kanaalbrug is gelegen binnen deze gemeente en bij de gemeente in beheer en onderhoud.

Het ontwerp van dit besluit is op 5 oktober 2017 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd op de website www.officielebekendmakingen.nl onderdeel Gemeenteblad. Een ieder is gedurende 6 weken in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze ten aanzien van dit ontwerpbesluit kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer, laatstelijk in het bevoegdhedenregister 2014 (besluit van 22 april 2014).

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten :

1.Door het plaatsen van borden C21 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 bijlage 1, een massabeperking voor de 1e Kanaalbrug in te stellen ter grootte van 35 ton (op het bord C21 aangegeven als ‘35t’)

Hilversum, 8 december 2017,

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

F.G.J. Voorink

Dit besluit met eventuele bijlagen wordt op 14 december 2017 bekend gemaakt op de website www.officielebekendmakingen.nl onderdeel Staatscourant en is daarna gedurende 6 weken in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Dit besluit treedt in werking de dag na de bekendmaking. Ter informatie is een gelijkluidend exemplaar gedurende 6 weken in te zien op de website www.hilversum.nl/verkeersbesluiten van de gemeente Hilversum.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen 6 weken na de bovengenoemde dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig bij het college zienswijzen naar voren heeft gebracht op het ontwerpbesluit van de verkeersregeling. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste uw naam en adres, dagtekening (datum), een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als u dit wel wilt, dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. (o.v.v. voorlopige voorziening).

Aan het behandelen van een beroepschrift en een verzoek tot voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). De actuele bedragen kunt u opvragen bij de rechtbank, telefoon 088 362 0000, of via www.rechtspraak.nl

Vr1776 zaak 411897

Naar boven