Wijziging in de Regeling toelage bedrijfshulpverlening en toelage eerste medische bijstand Defensiepersoneel

29 november 2017

Nr. BS2017030418

De Staatssecretaris van Defensie

Gelet op:

  • artikel 52, eerste lid, onder b, van het Inkomstenbesluit burgerlijke ambtenaren defensie;

  • artikel 16 van het Inkomstenbesluit militairen;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling toelage bedrijfshulpverlening en toelage eerste medische bijstand Defensiepersoneel berust met ingang van 11 mei 2005 op:

  • a. artikel 52, eerste lid, onder b, van het Inkomstenbesluit burgerlijke ambtenaren defensie;

  • b. artikel 16 van het Inkomstenbesluit militairen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Defensie, Voor deze De Hoofddirecteur Personeel, P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

TOELICHTING

Algemeen

In het verleden bestond de mogelijkheid om algemeen verbindende voorschriften op het niveau van ministeriële regeling die slechts op een beperkte groep belanghebbenden van toepassing was bekend te maken in een voor alle betrokkenen beschikbaar publicatiemiddel anders dan de Staatscourant. Hiervan en van wijzigingen van deze regelingen werd mededeling gedaan in de Staatscourant. Als gevolg hiervan zijn een aantal ministeriële regelingen en wijzigingen daarvan die zijn gepubliceerd in de serie Ministeriële Publicaties (MP-serie) oorspronkelijk niet in de Staatscourant geplaatst. Met deze wijzigingsregeling wordt daar, overeenkomstig de aanwijzingen voor de regelgeving, alsnog in voorzien. De Bekendmakingswet biedt immers nog slechts de mogelijkheid van bekendmaking door plaatsing in de Staatscourant.

De wijziging van de grondslag voor de Regeling toelage bedrijfshulpverlening en toelage eerste medische bijstand Defensiepersoneel is eerder met ministeriële regeling 21 mei 2010, BS/2010015297 doorgevoerd maar is toen, zoals hierboven vermeld, niet in de Staatscourant gepubliceerd. Hierin wordt derhalve alsnog voorzien.

De Minister van Defensie Voor deze De Hoofddirecteur Personeel, P.F.M. Reesink Schout-bij-nacht

Naar boven