Ontwerpbestemmingsplan Lint Bleiswijk en Bleiswijkse Zoom, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 12 december 2017 tot en met 22 januari 2018 het ontwerpbestemmingsplan “Lint Bleiswijk en Bleiswijkse Zoom” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0182-ONTW voor iedereen ter inzage ligt.

Beschrijving bestemmingsplan

Om tot meer eenheid in de bestemmingsplanregels te komen zijn er in de gemeente Lansingerland standaardregels opgesteld voor de maatvoering van gebouwen en bouwwerken. Er is echter thans gebleken dat het voor bepaalde locaties wenselijk is om maatwerk toe te passen, om zo de ruimtelijke kwaliteit en het karakter ter plaatse beter te beschermen. De ruimere mogelijkheden komen voor deze locaties namelijk niet overeen met hetgeen in de Nota Cultuurhistorie Plus is vastgesteld.

Het gaat om diverse percelen in het lint van Bleiswijk en in het gebied Bleiswijkse Zoom (globaal liggen de percelen aan de Dorpsstraat, de Hoefweg, de Hoekeindseweg en aan de Rottedijk). Op grond van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen is de gewenste bescherming van de ruimtelijke kwaliteit en het kleinschalige karakter niet mogelijk. Derhalve is het bestemmingsplan Lint Bleiswijk en Bleiswijkse Zoom opgesteld, waarbij de bestaande, feitelijk aanwezige goot- en bouwhoogten als maximaal zijn vastgelegd voor een aantal percelen.

Zienswijzen

U kunt het plan inzien:

  • via ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0182-ONTW}

  • via Ruimtelijke plannen Lansingerland {https://1621.ropubliceer.nl/?phID=3C0BA22D-F630-4EAC-A239-F8CF0661D760}

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0182/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven