Voorontwerpbestemmingsplan Oudehaske-Bedrijventerrein 2017

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 15 december 2017 ligt gedurende 6 weken het voorontwerpbestemmingsplan Oudehaske-Bedrijventerrein 2017 met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

Dit plan betreft het bedrijventerrein ten noorden van Oudehaske, aan weerszijden van de Haskerútgongen. De noordzijde wordt begrensd door de Nije Fjildwei. Een perceel in het zuidwesten van het bedrijventerrein dat nu nog is opgenomen in het bestemmingsplan Oudehaske 2016 is vanwege de eigendomssituatie ook aan het plangebied van het bestemmingsplan Oudehaske-Bedrijventerrein 2017 toegevoegd.

 

Doel

Het bestemmingsplan is een actualisatie en heeft een overwegend conserverend karakter. Dit betekent dat er in het nieuwe bestemmingsplan geen (grootschalige) nieuwe ontwikkelingen zijn opgenomen. Verder is het uitgangspunt dat de bestaande (planologische en/of vergunde) situatie wordt vastgelegd en dat waar mogelijk wordt aangesloten bij de geldende planologische regelingen. Het plangebied is daarvoor geïnventariseerd, zodat de meest actuele situatie in beeld is voor het leggen van de meest passende bestemming. Ook is rekening gehouden met recent beleid en regelgeving.

 

Waar ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Informatie over het voorontwerpbestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via welke het bestemmingsplan zelf is te bekijken. De planid is NL.IMRO.1940.BPOUH17BEDRTERREIN-VO01.

 

Zienswijze

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze (inspraakreactie) over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk. Schrijf een brief aan het college van B en W van de gemeente De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– voorontwerpbestemmingsplan Oudehaske-Bedrijventerrein 2017

– waarom u een zienswijze indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 14 december 2017

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven