Gemeente Lelystad, verkeersbesluit: Instellen maximum snelheid 30 km/h Oostvaardersdijk van nummer 40tot Saerdam (tijdelijke maatregel)

Logo Lelystad

Registratienummer: 175382188

Het college van burgemeesters en wethouders is, overeenkomstig artikel 18, lid 1 onder de van de Wegenverkeerswet 1994, het bevoegd gezag voor het nemen van dit verkeersbesluit

en dat deze bevoegdheid op grond van de Algemene mandaatregeling Lelystad 2015 is gemandateerd aan het afdelingshoofd van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR).

Gelet op:

De voor het nemen van een verkeersbesluit relevante wetgeving in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BAWB) en de Algemene Wet Bestuursrecht.

Overwegingen:

  • 1.

    Het wegdek Oostvaardersdijk vanaf nummer 40 tot Saerdam is bijzonder slecht;

  • 2.

    ten behoeve van de bescherming van de voertuigen en bestuurders is het wenselijk dat hier de maximum snelheid wordt gesteld op 30 km/h

  • 3.

    dit verkeersmaatregelenpakket dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 bij verkeersbesluit te worden bekrachtigd;

  • 4.

    de betreffende weg is in beheer bij de gemeente Lelystad;

Doel van het besluit:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Motivering

Het gedeelte Oostvaardersdijk vanaf nummer 40 tot Saerdam gaat in 2018 in groot onderhoud. Omdat het wegdek van de Oostvaardersdijk dermate slecht is, is het wenselijk dat de maximum snelheid wordt verlaagd van 50 km/h tot 30 km/h. Deze maatregel is ter bescherming van het gemotoriseerd verkeer, zowel voertuigen als bestuurders. Genoemde maatregel vervalt na de realisatie van het groot onderhoud.

Belangenafweging

Bij het ontwerpen van het samenhangende verkeersmaatregelenpakket zijn de belangen van de diverse verkeerscategorieën tegen elkaar afgewogen.

Ten aanzien daarvan is geconcludeerd, de snelheidsverlaging een beschermende functie heeft.

Niet is te verwachten dat belanghebbenden bij uitvoering van het verkeersmaatregelenpakket onevenredig in hun belangen worden benadeeld of dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke (onveilige) verkeerssituatie zal ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gevoerd met de korpschef.

Er is een positief schriftelijk advies van de korpschef ontvangen over de verkeersmaatregel, registratienummer: 175383074

Besluit

Naar boven