VERKEERSBESLUIT

Logo Gennep

GEMEENTE GENNEP

Uitbreiding camperplaatsen locatie De Diepen te Milsbeek

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GENNEP:

Gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;

Mede gelet op het ter zake bepaalde in het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV), de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), de Wegenwet (WW) en het (onder)mandaatbesluit van de gemeente Gennep;

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 15, eerste en tweede lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Voor het plaatsen van een verkeersbord met camper(kampeerauto)symbool (bord E08N van het RVV) dient het college een verkeersbesluit te nemen. Dit verkeersbord kan worden gecombineerd met een onderbord waarmee de verblijfsduur (max. 3 x 24 uur) en een aanduiding van het aantal camperplaatsen (max. 10 campers).

Doelstelling en motivering

Het doel van dit verkeersbesluit is om het aantal camperplaatsen naast Eethuis De Diepen, gelegen aan de Zwarteweg 60 te Milsbeek uit te breiden van 5 naar 10 camperplaatsen.

Met deze uitbreiding bieden we meer camperaars de mogelijkheid om gebruik te maken van deze locatie. In de huidige situatie word de locatie veelvuldig gebruikt door camperaars, waarbij er regelmatig sprake is van overlast doordat er vaak meer dan 5 camperaars op het terrein overnachten.

Met de uitbreiding van de camperplaatsen wordt voldaan aan de klassieke belangen van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994. In dit geval het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Overwegingen

Beheer en onderhoud

Het parkeerterrein naast Eethuis De Diepen, gelegen aan de Zwarteweg 60 te Milsbeek, is een onverhard perceel dat in eigendom is van de gemeente Gennep en wordt volledig door de gemeente Gennep beheerd en onderhouden. De gemeente Gennep is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de inrichting en vormgeving van dit parkeerterrein.

Dit parkeerterrein wordt veelal gebruikt als startlocatie van diverse wandel- en fietsroutes en veelvuldig gebruikt door campers. De locatie kent geen voorzieningen.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is in artikel 4:18 opgenomen dat het verboden is om te overnachten buiten de kampeerterreinen, behalve op de door het college aangewezen plekken. In artikel 4:19 is parkeerterrein De Diepen opgenomen als een door het college aangewezen camperplaats.

Na uitbreiding van deze camperplaatsen zal het beheer en onderhoud van deze camperplaatsen worden verzorgd door de ondernemers van Eethuis De Diepen, door het afsluiten van een gebruikersovereenkomst. In de gebruikersovereenkomst wordt vastgelegd dat de ondernemer verantwoordelijk wordt voor het innen van de gelden voor het gebruik van de camperplaatsen (inclusief toeristenbelasting) en dat de ondernemer middels een forfait aan het einde van het jaar toeristenbelasting dient af te dragen aan de gemeente.

Verkeersmaatregel

De tien camperplaatsen worden gesitueerd op het achterste deel van het parkeerterrein. Dit gedeelte wordt afgezet met uitneembare hekwerken en voorzien van de benodigde verkeersborden en informatieborden met informatie over het gebruik.

Overleg

Het voorliggende verkeersbesluit is ter informatie en advisering voorgelegd aan de Politie basiseenheid Gennep op 16 november 2017. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Belangenafwegingen

Er zijn verder geen aanwijzingen dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld. Er blijven voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein voor het parkeren van andere voertuigen.

Besluiten

Op grond van bovengenoemde overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders tot het uitbreiden van het aantal camperplaatsen op parkeerterrein De Diepen van vijf naar 10 camperplaatsen. Dit besluit wordt kenbaar gemaakt door deze locatie te voorzien van het verkeersbord E08n, van bijlage 1 van het RVV 1990, inclusief de onderborden met de tekst “3x 24 h” en de tekst “maximaal 10 campers’, zoals weergegeven op onderstaande tekening met nr. 11050018.

Rechtsbescherming

Wanneer u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. De termijn voor het indienen van het bezwaarschrift is zes weken en start met ingang van de dag, gelegen na de datum waarop dit besluit in de Staatscourant is gepubliceerd. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek moet u richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Bij het verzoekschrift dient u een afschrift van dit besluit te voegen. Voor het behandelen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. De rechtbank zal u na ontvangst van het verzoek hierover inlichten.

Zaaknr. 273013

Gennep, 5 december 2017

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Gennep

Namens dezen

De beleidsmedewerker verkeerszaken

Ing. A.J. Knipping.

Naar boven