Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “De Ankerplaats” (Zwartewaal) en Melding stap 3-besluit Interimwet Stad- en Milieubenadering voor de Ankerplaats in Zwartewaal

Logo Brielle

Burgemeester en wethouders van Brielle maken bekend dat inspraak wordt gevraagd op het voorontwerpbestemmingsplan “De Ankerplaats” en dat, overeenkomstig artikel 11 van de Interimwet Stad- en Milieubenadering (hierna Interimwet), het voornemen om een besluit te nemen als bedoeld in artikel 2 van de Interimwet gemeld is aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

 

Voorontwerpbestemmingsplan “De Ankerplaats”

Het voorontwerpbestemmingsplan “De Ankerplaats” heeft betrekking op het plangebied aan de Wilhelminalaan in Zwartewaal op het terrein van het voormalige kerkgebouw, naastgelegen parkeerplaats en deels in het aangelegen groengebied. Binnen het plangebied worden 18 woningen gerealiseerd: 14 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen.

 

Stap 3-besluit Interimwet Stad-en Milieubenadering

Het plangebied is gelegen binnen de geluidzone van het industrieterrein Botlek Pernis. De geluidbelasting in het plangebied varieert van 56 dB(A) tot 58 dB(A). Om te kunnen afwijken van de milieukwaliteitsnormen moeten op grond van de Interimwet drie stappen worden doorlopen waarbij de eerste en tweede stap concreet geen oplossing biedt in deze situatie, waardoor een zogenaamd stap 3-besluit noodzakelijk is om af te wijken van de wettelijke grenswaarde.

 

Gelijktijdig met het publiceren van het voorontwerpbestemmingsplan wordt een melding gedaan bij Gedeputeerde Staten van Zuid‐Holland, van het voornemen om gebruik te maken van de mogelijkheid uit de Interimwet om af te wijken van de grenswaarden van de Wet geluidhinder. Een kopie van deze melding is opgenomen in bijlage 2 bij het voorontwerpbestemmingsplan. Ook vindt op basis van het voorontwerpbestemmingsplan en de melding Stap 3-besluit afstemming met belanghebbende plaats, rekening houdend met de afspraken zoals vastgelegd in het Regionaal Afsprakenkader Geluid & Ruimtelijke plannen (RAK).

 

De resultaten van de afstemming en van eventuele reacties op het voorontwerpbestemmingsplan worden verwerkt in een rapportage stap 3-besluit. Deze rapportage vormt de basis voor het ontwerpbesluit dat tezamen met het ontwerpbestemmingsplan ter visie wordt gelegd.

 

De inspraak wordt verleend aan de inwoners van de gemeente Brielle en aan niet-ingezetenen die belanghebbend zijn.

Met ingang van vrijdag 8 december  2017 ligt het voorontwerpbestemmingsplan “De Ankerplaats” gedurende zes weken ter inzage. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan ook raadplegen op www.brielle.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van zes weken (van 8 december 2017 tot en met 18 januari 2018) kunnen inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar gemaakt worden. Deze reacties dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en kunnen gericht worden aan het College van burgemeester en wethouders van Brielle, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, telefonisch een afspraak te maken met Ghislaine van der Vlies van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling  via 0181- 471188. Inspraakreacties die per e-mail worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen.

Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen reacties worden betrokken bij de opstelling van het uiteindelijke ontwerpbestemmingsplan. Na behandeling van het ontwerpbestemmingsplan in het college van burgemeester en wethouders zal de procedure volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening worden gestart.

 

Naar boven