BESTEMMINGSPLAN ‘TUINWERELD, BENEDEN OOSTDIJK 62-64’ EN HET BESLUIT HOGERE WAARDEN GEWIJZIGD VASTGESTELD

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat:

  • zij op 19 november 2017 hebben besloten om op grond van het bepaalde in de artikelen artikel 83 en 85 jo. artikel 110a van de Wet geluidhinder voor woningen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Tuinwereld, Beneden Oostdijk 62-64’ hogere waarden vast te stellen;

  • de gemeenteraad op 6 december 2017 het bestemmingsplan ‘Tuinwereld, Beneden Oostdijk 62-64’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2016039-VG99) gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid voor de bouw van 53 woningen en inrichting van de openbare ruimte (ontsluitingsstructuur) op het perceel, Beneden Oostdijk 62-64. De huidige bedrijfsactiviteiten ter plaatse, te weten tuincentrum, steenhandel en kringloopwinkel, worden beëindigd. Het planvoornemen past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de beoogde ontwikkeling. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de verplichte plaatsing van een geluidscherm op een deel van de erfscheiding met het naastgelegen caravanbedrijf. Alle wijzigingen zijn opgenomen in een aparte Staat van wijzigingen.

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen aan de Beneden Oostdijk 62-64. Ten zuiden ligt de uitbreidingswijk Poortwijk. De zuidelijk plangrens wordt gevormd door de achtertuinen van de woningen aan de Kloosring. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door het aan te leggen fietspad langs de woning-bouwontwikkeling Krakestee. Ten oosten van het plangebied ligt het caravanbedrijf Van der Hoek.

B esluit hogere waarden

Uit het akoestisch onderzoek, dat is uitgevoerd in het kader van het bestemmingsplan ‘Tuinwereld, Beneden Oostdijk 62-64’, is gebleken dat voor niet alle nieuw te bouwen woningen/appartementen wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Deze overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Beneden Oostdijk. Het college heeft besloten om voor deze woningen/appartementen hogere waarden vast te stellen.

Ter i nzage Met ingang van maandag 11 december 2017 liggen de volgende stukken gedurende de beroepstermijn ter inzage:

  • -

    het besluit van de gemeenteraad van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken (incl. Staat van wijzigingen);

  • -

    het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde met de daarbij behorende stukken.

De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland (geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 16.30 uur, op dinsdag van 08.30 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 13.00 uur).

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of voor wat betreft het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep Tegen deze besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan met ingang van dinsdag 12 december 2017 gedurende 6 weken worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen deze ontwerpbesluiten in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van de vaststellingsbesluiten uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven