Bekendmaking vastgestelde beleidsnotitie en –regels kleinschalig recreatief verblijf, Westervoort

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3:40 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. 

 

Op 6 november 2017 heeft de gemeenteraad de ‘Beleidsnotitie kleinschalig recreatief verblijf’ met de bijbehorende beleidsregels vastgesteld. 

 

Wat houdt deze regeling in?

De beleidsnotitie gaat onder meer in op:·

  • de wenselijke vormen van kleinschalig recreatief verblijf

  • de gebiedsgerichte mogelijkheden die hiervoor in de gemeente zijn

  • de recreatief-toeristische ontwikkelingen in de gemeente

  • hetgeen op dat terrein als beleid nu vastligt en

  • zowel de realistische kansen als de ‘beperkingen’ die er zijn voor het kleinschalig recreatief verblijf.

 

De beleidsregels bevatten een regeling voor enkele vormen van zo’n recreatief verblijf. De regeling kent een aantal voorwaarden waaronder bepaalde vormen van kleinschalig recreatief verblijf zijn toegestaan, tot welke omvang dat gebruik kan plaatsvinden en binnen welke gebieden dat gebruik in de gemeente is toegestaan. De beleidsnotitie bevat vijf bijlagen:· een passage uit het raadsvoorstel van 28 september 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan voor de ‘Hondbroeksche Pleij en uiterwaarden’, die aan de basis van deze regeling ligt· een uittreksel uit de Algemene Plaatselijke Verordening over het kamperen· de beleidsregels zelf met een toelichting· een kaart met daarop aangegeven de gebieden waarnaar verwezen wordt· een commentaarnota op een ingediende zienswijze tegen het ontwerp van de regeling. 

 

Wanneer treedt deze regeling in werking?

De vastgestelde beleidsnotitie, de -regels en alle bijlagen liggen met ingang van de dag, die volgt op de datum van deze bekendmaking, voor iedereen ter inzage bij de servicebalie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort. Op die dag treden deze regels in werking.

U kunt de stukken na het maken van een afspraak inzien. Een afspraak kunt u maken viawww.westervoort.nl of telefonisch: (026) 317 99 11. Op grond van artikel 8:3 van de Algemene wet bestuursrecht is een beleidsregel uitgezonderd van de mogelijkheid om daartegen beroep bij de bestuursrechter in te stellen.

Naar boven