Vaststelling Beheersverordening Bedrijventerrein Veilingweg

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 3.38, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in het kader van de actualisering, de gemeenteraad in de raadsvergadering van 23 november 2017 de beheersverordening “Bedrijventerrein Veilingweg” heeft vastgesteld.

Welk gebied valt onder Bedrijventerrein Veilingweg

Het plangebied van deze Beheersverordening ligt ten noord-oosten van de kern Stede Broec aan de Veilingweg 1 te Bovenkarspel. In de huidige situatie wordt het gebied gebruikt door het bedrijf C.N.B. (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale).

Ter plaatse van het plangebied gelden de volgende bestemmingsplannen:

bestemmingsplan ‘C.N.B. (b.a.);·

bestemmingsplan ‘Komplan Stede Broec’.

Wat houdt deze Beheersverordening in

Het huidige bestemmingsplan “C.N.B.” is 10 jaar oud en dient binnen de wettelijke actualisatietermijn van 10 jaar, zoals opgenomen in de Wet ruimtelijke ordening (Wro), te worden geactualiseerd.

Met deze Beheersverordening worden de planregels, de voorschriften en de verbeelding van het geldende bestemmingsplan ‘C.N.B. (b.a.)’ van toepassing verklaart. Dit betekent dat alles wat planologisch mogelijk is volgens het huidige bestemmingsplan doorgezet wordt naar de Beheersverordening.

Dus ook de ontwikkelingen die wel zijn toegestaan, maar nog niet gerealiseerd. Met deze Beheersverordening kan C.N.B. de bestaande dienstverlening en herontwikkeling voortzetten, binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan.

Procedure

De vastgestelde beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking. Ze ligt vanaf 14 december 2017 voor een ieder ter inzage, en is te raadplegen via www.officielepublicaties.nl en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532.BVbtveilingweg-VG01

Het is niet mogelijk om beroep dan wel bezwaar aan te tekenen tegen de beheersverordening (artikel 8.2 van de Algemene wet bestuursrecht sluit dat expliciet uit).

Op het tijdstip van inwerkingtreding van de beheersverordening voor het gebied “Bedrijventerrein Veilingweg” waarvoor een bestemmingsplan geldt, vervalt het bestemmingsplan voor zover het op dat gebied betrekking heeft.

Contact

Voor het inzien van de papieren versie van de vastgestelde Beheersverordening kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte (telefoon 0228- 510111).

 

Naar boven