Ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren’ ter inzage

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘paraplubestemmingsplan Parkeren’ vanaf 6 december 2017 ter inzage ligt.

Aanleiding

Voor 2014 stonden de parkeereisen voor bouwplannen in de bouwverordening. Per 1 juli 2018 vervalt deze regeling van rechtswege. Het is de bedoeling dat vanaf die datum de parkeereisen geregeld worden in de bestemmingsplannen.

Plangebied

Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de Gemeente Noordwijk, en wordt begrensd door de gemeentegrens.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is een thematisch plan en regelt alleen het parkeren. Het plan verankert de Nota Parkeren en Stallen 2013 in het bestemmingsplan, zodat omgevingsvergunningen daaraan getoetst kunnen worden. Het bestemmingsplan is dan ook geen nieuw beleid, maar is slechts de nieuwe manier om het parkeerbeleid juridisch te borgen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren’ ligt vanaf  6 december 2017 tot en met 16 januari 2018 ter inzage. Het is in te zien:

- In het gemeentehuis aan de Voorstraat 42;

- Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPPLUparkeren-ON01

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren’ ter inzage ligt, kan een ieder - bij voorkeur schriftelijk - een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.Een zienswijze op het bestemmingsplan moet worden gericht aan de Gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Parkeren’. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven