Ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Grondwater’ ter inzage

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘paraplubestemmingsplan Grondwater’ vanaf 6 december 2017 ter inzage ligt.

Aanleiding

In Noordwijk aan Zee speelt een grondwaterprobleem. Door de aanleg van de dijk-in-duinconstructie (kustversterking) zijn er kelders ondergelopen. Het blijkt dat er een kleilaag op een bepaalde diepte ligt. De dijk-in-duinconstructie is precies tot in die kleilaag gezet, waardoor het grondwater niet meer kan afstromen naar zee en het grondwaterpeil steeg. Daardoor is duidelijk geworden dat onbeperkt (meerlaagse) kelders of andere diepe bouwwerken realiseren, niet wenselijk is.

Plangebied

Het plangebied is Noordwijk aan Zee en wordt begrensd door de steilrand (oostzijde), het strand (westzijde) en de grens tussen bebouwde kom en de duingebieden (noord- en zuidzijde).

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is een thematisch plan en regelt alleen de diepte van ondergrondse bouwwerken. Het paraplubestemmingsplan regelt (m.b.v. een zonering) dat bouwwerken tot een bepaalde NAP-diepte bij recht zijn toegestaan, maar dat voor diepere bouwwerken eerst onderzoek nodig is. Als uit dat onderzoek blijkt dat er geen nadelig effect is, of m.b.v. technische maatregelen geen effect is, kan met ontheffing vergunning worden verleend. De zonering is gebaseerd op het grondwaterpeil.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ’Paraplubestemmingsplan Grondwater’ ligt vanaf woensdag 6 december 2017 tot en met dinsdag 16 januari 2018 ter inzage. Het is in te zien: - In het gemeentehuis aan de Voorstraat 42; - Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPPLUgrondwater-ON01

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder - bij voorkeur schriftelijk - een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft. Een zienswijze moet worden gericht aan de Gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp Paraplubestemmingsplan Grondwater’. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven