Wijzigingsplan ‘Welysestraat 21a Dodewaard’ gewijzigd vastgesteld.

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken, op grond van artikel 3.9a en artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening alsmede artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij bij besluit van 28 november 2017 het wijzigingsplan ‘Welysestraat 21a te Dodewaard’ gewijzigd hebben vastgesteld. Het wijzigingsplan is bij besluit van 21-3-2017 vastgesteld. Tegen het wijzigingsplan is één beroepschrift ingediend. Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht biedt de mogelijkheid om hangende een  beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen. Met het besluit van 28-11-2017 is het besluit van 21-3-2017 gewijzigd.

De wijziging ziet op een aanpassing van een aanduiding (specifieke vorm van agrarisch-niet bedrijfsmatig) op de planverbeelding alsmede een aanpassing van de bestemmingsregeling en de toevoeging van een gebruiksbepaling waarmee is vastgelegd dat daarvoor specifiek aangeduide gronden, niet voor bedrijfsmatige doeleinden mogen worden gebruikt. Het plangebied van het wijzigingsplan is gelegen aan de Welysestraat 21a te Dodewaard. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de gronden aan de Welysestraat 21a te Dodewaard te gebruiken ten behoeve van de bestemming Bedrijf – opslag grondverzetbedrijf (behoudens die gronden met de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – niet bedrijfsmatig). Voorts wordt het hobbymatig gebruik van een paardenbak en bijbehorende sleufsilo mogelijk gemaakt.

Inzageperiode: 7 december 2017 t/m 18 januari 2018

Inzageplaatsen:

- analoog: tijdens de openingstijden van het Omgevingsloket van het gemeentehuis Neder-Betuwe, Burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden;

- digitaal: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.wpDOwelysestr21a-vst2;

- digitaal: www.nederbetuwe.nl via Gemeente - Bekendmakingen - 2017 - Week 49 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Wijzigingsplan ‘Welysestraat 21a Dodewaard’.

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan kan, gedurende de beroepstermijn, beroep worden ingediend door belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan hebben ingediend alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende beroep indienen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Een eerder ingesteld beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van het genoemde wijzigingsplan op 21 maart 2017, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het onderhavige gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 6 december 2017

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven