Aanwijzen suggestiestroken tot fietsstroken P.C. Hooftlaan Winschoten.

Logo Oldambt

 

College van B&W gemeente Oldambt

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat gebiedsontsluitingswegen (met een snelheidsregiem van maximaal 50 km/uur) bijna allemaal zijn voorzien van rode suggestiestroken of rode fietsstroken;Dat er op fietsstroken niet geparkeerd en op suggestiestroken wel geparkeerd mag worden; Dat het in het kader van de verkeersveiligheid voor langzaam verkeer tot aanbeveling strekt om parkeren op suggestiestroken tegen te gaan en deze stroken derhalve de status van fietsstrook te geven; Dat langs de P.C. Hooftlaan tussen de Blijhamsterweg en de Bilderdijkstraat in Winschoten ten dele suggestiestroken liggen; De het de veiligheid van langzaam verkeer en de doorstroming van gemotoriseerd verkeer op de P.C. Hooftlaan bevordert als de suggestiestroken de status van fietsstrook krijgen; dat de Nationale politie het eens is met dit besluit, hetgeen te lezen valt in het rapport 20171020000425. d.d. 29-11-2017 van de Districtschef korpschef van politie,  gelet op het bepaalde in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994.

BESLUIT

Tot het wijzigen van suggestiestroken in fietsstroken langs de P.C. Hooftlaan tussen de Blijhamsterweg en de Bilderdijkstraat in Winschoten. De maatregel wordt met witte fietssymbolen aangegeven.

Winschoten, 7 december 2017

R. Bakker

Beleidsmedewerker Verkeer & Vervoer

Mededelingen

Binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt kan door iedere belanghebbende schriftelijk bezwaar worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouder van de Gemeente Oldambt, postbus 175, 9670 AD Oldambt.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste het volgende bevatten:

 

  • 1.

    De naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    De gronden van het bezwaar.

Naar boven