Ontwerp bestemmingsplan ‘Wagenborgen – De Hoogte 53’

Logo Delfzijl

Op het perceel De Hoogte 53 te Wagenborgen is een voormalig agrarisch bedrijf aanwezig. Plan is de voormalige agrarische gebouwen met uitzondering van de wagenschuur te slopen en op het perceel een nieuwe woning met een grote schuur te bouwen. Ook wordt er een paardenbak aangelegd.

Het bouwplan is in strijd met het voor het perceel geldende bestemmingsplan 'Buitengebied-Zuid' (partiële hervaststelling op 19 december 2013). Het perceel heeft nu bestemming 'Agrarisch - Wegdorpenlandschap' met functieaanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - bouwperceel agrarisch grondgebonden bedrijf. Binnen deze bestemming is één bedrijfswoning ten behoeve van de agrarische bedrijfsvoering toegestaan maar de bouw van een woning ten behoeve van reguliere bewoning is niet toegestaan.

Het perceel De Hoogte 53 te Wagenborgen ligt aan het eind van De Hoogte en grenst aan de bebouwde kom ten zuidoosten van het dorp Wagenborgen.

Ter inzage

Het plan ligt van 30 november 2017 tot en met 12 januari 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het plan indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: gemeente@delfzijl.nl.

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Wagenborgen-De Hoogte 53'. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Naar boven