Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening geluid Aan de Noord Papendrecht

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan Parapluherziening geluid Aan de Noord Papendrecht, nummer NL.IMRO.0590.bp09parapluadnoord-3001 op 26 januari 2017 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan is een partiële herziening van de bestemmingsplannen Aan de Noord en Bedrijventerrein Het Nieuwland. Met de herziening wordt de geluidruimteverdeling van Industrieterrein Aan de Noord vastgelegd in een bestemmingsplan. De herziening is conserverend van aard. De zonegrens van het Industrieterrein Aan de Noord blijft in Papendrecht ongewijzigd. In de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk zijn tegelijkertijd parapluherzieningen voor het aspect geluid in procedure gebracht.

Bij de vaststelling heeft de raad aanpassingen in de bijlagen bij de toelichting en regels aangebracht. Het gaat hierbij om een ontbrekend toetspunt en een ontbrekend kaartje met toetspunten.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 16 februari tot en met 29 maart 2017 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien in de hal of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op www.ruimtelijkeplannen.nl of op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien.

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze termijn kan beroep ingesteld worden door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • -

    een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, 8 februari 2017,

De secretaris, De burgemeester,

Naar boven