Ontwerp-bestemmingsplan Vogelwijk, 1e herziening (Locatie Sacramentskerk) en ontwerp-omgevingsvergunning (Gemeentelijke coördinatieregeling)

Logo 's-Gravenhage

Het voorliggende ontwerp-bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de in onbruik geraakte Sacramentskerk aan de Sportlaan 125. De herontwikkeling gaat uit van de realisatie van 12 grondgebonden woningen ter plaatse van het perceel Sportlaan 125. Daarnaast bevindt zich in het plangebied een vrijstaande eengezinswoning. Hieraan wordt thans ook een woonbestemming toegekend. Om de herontwikkeling planologisch mogelijk te maken is, met toepassing van de Haagse Coördinatieverordening (2013), besloten om een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen onder gelijktijdige afstemming met de af te geven ontwerp-omgevingsvergunning.

In lijn met afdeling 3.6 Wet ruimtelijke ordening (Gemeentelijke coördinatieregeling) worden de hieronder vermelde ontwerpbesluiten gelijktijdig ter inzage gelegd. Op de gecoördineerde besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging 

Het ontwerp-bestemmingsplan Vogelwijk, 1e herziening (Locatie Sacramentskerk) en de ontwerp-omgevingsvergunning worden op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder van 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl waar het ontwerp-bestemmingsplan te vinden is onder plan-ID: NL.IMRO.0518.BP0324CSacraKerk-40ON en de ontwerp-omgevingsvergunning onder plan-ID: NL.IMRO.0518.OV201713880-40ON;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen, waar de ontwerpen te vinden zijn onder bestemmingsplannen > Stadsdeel Segbroek > Vogelwijk 1e herziening (Locatie Sacramentskerk);

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond ook alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Het bij het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning behorende ontwerp-besluit hogere grenswaarden ligt gelijktijdig met het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage.

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze, inzake zowel het ontwerp-bestemmingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070 - 752 5113. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Voor dit bestemmingsplan wordt op woensdag 13 december 2017 van 18.00 uur tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in VergaderAtHome, Papegaailaan 7 te Den Haag.

Naar boven