Heiloo - Vastgesteld bestemmingsplan Aansluiting A9

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 bekend dat met ingang van donderdag 30 november 2017 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

• Het op 9 oktober 2017 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Aansluiting A9’ te Heiloo.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft het opnemen van een drietal dwarsprofielen op de verbeelding en een juridische borging daarvan in de planregels onder artikel 3.4 ‘Verkeer’ en het met enkele meters verschuiven van te wegtracé van de oostelijke verbindingsweg naar de Kanaalweg en daarmee een verschuiving van het plangebied ter hoogte van het viaduct over Het Die.

 

Toelichting plan

Het grootste deel van de aansluiting op de A9 is geprojecteerd op het grondgebied van de gemeente Heiloo en een klein deel op het grondgebied van Castricum. Voor het project zijn daarom twee bestemmingsplannen in procedure gebracht en vastgesteld: één voor het grondgebied van Heiloo en één voor het grondgebied van Castricum.

Met dit bestemmingsplan wordt de basis gelegd voor een aansluiting op de A9 door middel van een half klaverblad ter hoogte van de Lagelaan, een nieuwe weg parallel aan de Lagelaan naar de Kennemerstraatweg (aansluiting ter hoogte van de Kapellaan) en een nieuwe weg oostelijk van de A9 die vanaf de aansluiting naar het noorden eerst parallel aan de A9 is geprojecteerd en afbuigt naar de Kanaalweg.

Het bestemmingsplan omvat slechts de wegen en bermen van de nieuwe wegen en een deel van de Lagelaan inclusief een nieuwe fietsbrug over de A9.

 

Inhoud van het bestemmingsplan Castricum

Een deel van het halve klaverblad is geprojecteerd in de gemeente Castricum. Voor dat deel van het project is ook een bestemmingsplan vastgesteld. Omdat het één project is, vinden de beroepsprocedures gelijktijdig plaats en zijn de bestemmingsplannen vrijwel identiek. De verbeeldingen (kaarten) verschillen wel van elkaar omdat de gemeenteraad van Castricum het bestemmingsplan voor het grondgebied van Castricum heeft vastgesteld en de gemeenteraad van Heiloo dat voor het Heilooër deel heeft gedaan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt van donderdag 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 op de volgende wijze ter inzage:

• bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

• in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo;

• In het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1 te Castricum.

 

Inzien via internet

• het bestemmingsplan voor het deel dat op grondgebied van Heiloo is geprojecteerd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0399.AansluitingA9-0401;

• en als pdf-bestand op www.heiloo.nl/bestemmingsplannen;

• het bestemmingsplan voor het deel dat op grondgebied van Castricum is geprojecteerd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0383.BPL16aansluitingA9-VS02.

 

Beroep

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

- belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen

het ontwerpbestemmingsplan;

- belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een

zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Tegen de wijzingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen.

 

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact op met de heer C. Ouwerkerk van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088-909 7504. Met vragen die specifiek het Castricumse deel betreffen, kunt u contact opnemen met de heer J. van Boven, telefoonnummer 14 0251

 

 

 

Heiloo, 29 november 2017

Naar boven