Gemeente Heerlen- vaststelling bestemmingsplan MSP

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen bij besluit van 25 oktober 2017 het bestemmingsplan 'MSP' met NL.IMRO.0917.BP030200W000002-0401 en ondergrond (o_NL.IMRO.0917.BP030200W000002-0401.dxf) gewijzigd heeft vastgesteld.

De raad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

KARAKTER BESTEMMINGSPLAN

Het bestemmingsplan MSP is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande planologische situatie. Daarnaast wordt op de locatie Heiveldjensweg 10-12 stadslandbouw mogelijk gemaakt.

Een belangrijk gevolg van dit plan is dat volgens het bepaalde in het "Parkstad Structuurvisiebe-sluit Wonen en Retail" en de "Structuurvisie Heerlen 2035", onbenutte planologische woning-bouwtitels per 1 januari 2013 worden verwijderd. Concreet betekent dit voor het plangebied, dat de bestaande woningen in het plangebied worden gehandhaafd. Bouwrechten die niet zijn benut worden geschrapt. Daarnaast zullen conform vastgesteld beleid ook onbenutte detailhandels- en kantoorbestemmingen worden geschrapt.

 

PLANGEBIED

Het plangebied bestaat grotendeels uit de wijken Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig en wordt globaal begrensd door de Schandelerboord, Palemigerboord, Euregioweg en de Schaesbergerweg.

 

WIJZIGINGEN

Het plan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen houden nagenoeg allemaal verband met de ingediende zienswijzen. Het plan is - globaal - op de volgende onderdelen gewijzigd:

" bestemming 'Bedrijf': in artikel 5.1.1 is de aanduiding bedrijfswoning verwijderd, de aanduiding slijterij toegevoegd, de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - opslag autowrak-ken' in 'specifieke vorm van bedrijf - opslag wrakken' gewijzigd; in artikel 5.5 is de wijzigings-bevoegdheid aangepast door de toevoeging van een termijn van een jaar en deze is nu ook van toepassing op de aanwezige slijterij. Voor zover nodig zijn deze wijzigingen ook verwerkt op de verbeelding.

" bestemming 'Recreatie': in artikel 14.1.1 is de aanduiding 'geluidwal' toegevoegd. Deze wijziging is ook verwerkt op de verbeelding.

" bestemming 'Wonen': in artikel 20.6 is de wijzigingsbevoegdheid 'wetgevingszone - wijzigingsgebied 3' toegevoegd, t.b.v. de locatie Kapelweg 55. Deze wijziging is ook verwerkt op de verbeelding.

" op de bedrijfslocatie achter de woningen aan de Kapelweg zijn de aanduidingsvlakken voor een aannemersbedrijf, een autosloperij en een autospuitinrichting enigszins verkleind en hierdoor in overeenstemming gebracht met de VNG richtafstanden.

 

TERINZAGELEGGING

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 28 november 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

In verband met Kerst en Nieuwjaar wijken deze openingstijden af op 22, 27, 28, en 29 december 2017. De Publiekshal is op deze dagen geopend van 8.30u -14.00u. Op 25 en 26 december 2017 en op 1 januari 2018 is de Publiekshal de hele dag gesloten.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

REAGEREN

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Beroep kan alléén worden ingediend door:

" de belanghebbenden die op tijd hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tijdens de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan,

" de belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tijdens deze termijn,

" degene wiens belang wordt getroffen door de wijzigen, die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Degene die beroep instelt kan binnen de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

INWERKINGTREDING

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de mevrouw H. Notermans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 24 november 2017

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven