Rectificatie ontwerp bestemmingsplan “Partiele herziening Dwarsried Kollum”

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Per abuis is de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan niet eerder in het huis aan huis blad gepubliceerd. Daarom maken Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Partiele herziening Dwarsried Kollum” vanaf 23 november 2017 gedurende 6 weken ter inzage ligt. Deze aankondiging is tevens een kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

Het plan

Met de vaststelling van het bestemmingsplan “Partiele herziening Dwarsried Kollum” wordt geen nieuw bedrijventerrein mogelijk gemaakt, maar zet in op een aanpassing voor het bedrijventerrein, namelijk:

  • 1.

    de milieucategorie 3.2 wordt verlaagd naar 3.1. op de twee noordelijke bouwstroken (aan weerszijden van de noordelijke insteek).

  • 2.

    de specifieke koppeling aan watersportgebonden bedrijvigheid wordt los gelaten.

  • 3.

    er wordt opnieuw woningbouwcontingent overgeheveld. De mogelijkheden voor bedrijfswoningen worden verruimd binnen de geldende kaders van de woningbouwafspraken.

  • 4.

    er wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor extra bedrijfswoningen indien er meer contingent beschikbaar komt.  

Zienswijzen

Gezien de situatie is besloten de inspraakperiode over te slaan en het plan direct voor zienswijzen ter inzage te leggen. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis in Kollum tijdens openingstijden. Het ontwerpbestemmingsplan en de eventueel bijbehorende stukken is ook te raadplegen via www.kollumerland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMROcodering NL.IMRO.0079.PHKoDwarsried2017-Ow01.  

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Onder vermelding van het zaaknummer: 2017-Z49351 

Voor inhoudelijke vragen, het inzien van het plan buiten openingstijden of het mondeling indienen van een zienswijze, kunt u contact opnemen met de afdeling Dorpen & Wijken, telefoon 0519-298888. Afspraken zullen plaatsvinden in het gemeentehuis in Dokkum.

Naar boven