GEMEENTEBESTUUR van VAALS

Logo Vaals

Kenmerk: 17.0006800

Datum: 22 november 2017

Onderwerp:

Instellen van rechtsafgebod op het noordelijk deel van de Bosstraat.

Burgemeester en Wethouders van Vaals:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;

Overwegingen van het besluit:

Met de ontwikkeling van het Koningin Julianaplein heeft een verschuiving plaatsgevonden in de verkeersintensiteiten op de omliggende wegen waaronder een toename van de intensiteit op het onderste deel van de Bosstraat nabij de aansluiting met de Maastrichterlaan.

Vereiste van het besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering:

Uit het oogpunt van

  • Het verzekeren van de veiligheid op de weg

  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,

is het gewenst om een rechtsaf gebod in te stellen op de Bosstraat ter hoogte van de kruising met de Maastrichterlaan in de kern Vaals.

Met de ontwikkeling van het Koningin Julianaplein heeft een verschuiving plaatsgevonden in de verkeersintensiteiten op de omliggende wegen waaronder de Bosstraat.

Met name door afslaand verkeer vanuit de Bosstraat naar de Maastrichterlaan in westelijke richting, ontstaat op momenten een filevorming op het onderste deel van de Bosstraat.

Om de doorstroming op dit deel van de Bosstraat te verbeteren wordt een rechtsaf gebod ingesteld.

Een deel van het verkeer vanuit de Bosstraat in westelijke richting dient rechtsaf te slaan in de richting van de rotonde aan de Tyrellsestraat om aldaar te keren en de route in westelijke richting te vervolgen.

Verkeer vanuit de Bergstraat dat voordien via het Von Clermontplein en de Bosstraat naar de Maastrichterlaan reed, zal nu via de Koperstraat en de Tyrellsestraat naar de Maastrichterlaan rijden.

Om de doorstroming op het onderste deel van de Bosstraat te bevorderen en de bruikbaarheid van de weg te waarborgen is het is het wenselijk een rechtsaf gebod in te stellen op de Bosstraat nabij de kruising met de Maastrichterlaan.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie.

Besluiten:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

 

  • 1.

    door plaatsing van het bord D05r van bijlage 1 van het RVV een gebod tot rechtsaf te slaan in te stellen voor verkeer vanuit de Bosstraat naar de Maastrichterlaan.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals,

  

Mr. drs. J.H.M.J. Drs. R.L.T. van Loo

Secretaris Burgemeester

Mededelingen:

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:

naam en adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

de gronden van het bezwaar.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de president van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

 

Naar boven