OntwerpbesluitomgevingsvergunningWet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Uitgebreide voorbereidingsprocedure en ontwerpbeschikking Hogere Waarden Wet geluidhinder ( Wgh )

Burgemeester en wethouders van Bodegraven-Reeuwijk maken ingevolge paragraaf 3.3 van de

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij het voornemen hebben een omgevingsvergunning te verlenen voor:

Het bouwen van een woning op het perceel Noordzijdeachter 39 te Bodegraven.

Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Kern Bodegraven’. Het bouwen van een woning is vanuit stedenbouwkundig oogpunt aanvaardbaar. De ontsluiting van het perceel op de Burgemeester Kremerweg, waarvan de provincie Zuid-Holland de wegbeerder is, heeft de goedkeuring van de provincie.

Ontwerpbeschikking Hogere Waarden Wet geluidhinder ( Wgh )

Binnen het plangebied wordt de bouw van één woning mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Derhalve is het college van burgemeester en wethouders voornemens om met toepassing van artikel 110c, eerste lid Wgh een hogere grenswaarde vast te stellen.

Teneinde medewerking te kunnen verlenen aan voornoemde activiteiten zijn burgemeester en wethouders voornemens om op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo een vergunning te verlenen met een afwijking van het bestemmingsplan.

De ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerpbeschikking Hogere Waarden Wgh met de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder van donderdag 23 november 2017 tot en met woensdag 3 januari 2018 op de volgende wijze ter inzage:

  • Digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen en;

  • Op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder ten aanzien van de ontwerp omgevingsvergunning naar keuze, een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Inwoners en Bedrijven, via het telefoonnummer: (0172) 522 522.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingesteld als u een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning en u belanghebbende bent.

Het college van burgemeester en wethouders neemt vervolgens een besluit over de verlening van de omgevingsvergunning, waarbij eventueel ingediende zienswijzen zullen worden meegenomen.

Bodegraven, november 2017

Naar boven