Voorbereidingsbesluit gedeelte bestemmingsplan Workum-Kom (Prysterhoek), Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 november 2017 een voorbereidingsbesluit voor een gedeelte van het bestemmingsplan Workum-Kom heeft genomen. Het betreft een gedeelte van de Prysterhoek te Workum.

 

Aanleiding Voorbereidingsbesluit

Binnen het uit 2011 stammende bestemmingsplan Workum-Kom (bij de Prysterhoek) doet zich een tweetal situaties voor die in theorie in strijd zijn met de uitgangspunten voor Externe Veiligheid. Dat heeft te maken met het terplaatse aanwezige gasdrukregelstation. Om aan deze strijdigheid een einde te maken is een herziening van die specifieke delen van het bestemmingsplan noodzakelijk. Dat proces wordt de komende tijd in gang gezet. Om te voorkomen dat er zich tussentijds ongewenste ontwikkelingen voordoen is dit voorbereidings- besluit genomen.

In het besluit is ook bepaald dat het verboden is het gebruik van de daarbij aangewezen gronden of bouwwerken te wijzigen. Dit geldt niet voor de zogenaamde niet-kwetsbare objecten. Het voorbereidingsbesluit treedt op 15 november 2017 in werking en geldt voor de duur van één jaar.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende kaart ligt met ingang van 24 november 2017 tot en met 4 januari 2018 ter inzage bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek. Tevens kan het worden geraadpleegd op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het besluit is NL.IMRO.1900.2017westVBworkprys-vast.

 

Hoe kunt u reageren?

Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven