Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Moleneind 25,Loon op Zand, 2016.

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.WPMoleneind25-VA02

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 14 november 2017 het gewijzigde wijzigingsplan ‘Moleneind 25, Loon op Zand, 2016’ te Loon op Zand’ hebben vastgesteld.

Het besluit volgt op de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 6 september 2017 met zaaknummer 201608659/1/R2 over het vaststellingsbesluit door het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 oktober 2016.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit van 4 oktober 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast (afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht). Burgemeester en wethouders hebben de opdracht gekregen om geconstateerde gebreken in het besluit te herstellen, zonder dat de gehele planprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen in het wijzigingsplan

In het wijzigingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • -

    In artikel 18.1 onder o is de term dagrecreatieve voorzieningen verduidelijkt.

  • -

    Artikel 18.2.9 is ingevoegd zodat duidelijk wordt wat ten behoeve van voor kleinschalig logeren maximaal gebouwd kan worden.

  • -

    Op de verbeelding is een gebied met aanduiding “specifieke vorm van recreatie, dagrecreatie uitgesloten” opgenomen. Binnen dit gebied mag geen dagrecreatie plaatsvinden teneinde een goed woon- en leefklimaat van de naastgelegen woning te borgen.

  • -

    Met het oog op de opgenomen aanduiding is ook het inrichtingsplan behorend bij het wijzigingsplan aangepast.

W ijzigin gsplan inzien

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het wijzigingsplan, het plan en de daarbij horende stukken ligt voor iedereen ter inzage. U kunt het plan inzien van donderdag 23 november 2017 tot en met woensdag 3 januari 2018. U kunt terecht in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in Het Klavier. Bekijk het plan ook via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-idn: NL.IMRO.0809.WPMoleneind25-VA02).

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het collegebesluit van 14 november 2017. Er kan uitsluitend beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die bij dat besluit zijn aangebracht, er kan geen beroep worden ingesteld tegen de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen.

In uw beroepschrift moet u minimaal opnemen: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding wijzigingsplan

Personen die beroep instellen tegen het gewijzigde wijzigingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treedt het wijzigingsplan niet in werking.

Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het wijzigingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer J. Smeulders van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0416-289206 of e-mail j.smeulders@loonopzand.nl.

Naar boven