Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan en voorontwerpbestemmingsplan“Partiële herziening Kleine Kernen, woningbouw Zorgvlied’.

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht geven burgemeester en wethouders kennis dat zij het bestemmingsplan “Partiële herziening Kleine Kernen, woningbouw Zorgvlied’ hebben voorbereid. Het bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.1701.PhzKKZorgvlied2009-0001 voorziet in woningbouw aan de Meester Onsteestraat. Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen 6 vrijstaande en 6 halfvrijstaande woningen worden gebouwd. Dit aantal wordt verhoogd naar 15. De eerste fase bestaat uit het realiseren van 9 woningen aan de zijde van de Dorpsstraat. Het gaat hierbij in eerste instantie om 5 aaneengebouwde woningen en 4 twee-onder-één-kapwoningen. Er mogen ook 9 aaneengebouwde woningen, verdeeld over twee blokken, gebouwd worden. In de tweede fase gaat het om 6 woningen aan de zijde van het buitengebied, woningtypen vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. Het concrete bouwplan voor fase twee is nog onbekend. In de regels van het bestemmingsplan is opgenomen dat 6 bouwpercelen uit fase 1 uitgegeven moeten zijn, voordat fase twee mag worden ontwikkeld

Het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld en klaar om in procedure gebracht te worden.

Ter inzage: het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis in Diever. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraak: vanaf 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen. Schriftelijke reacties worden gericht aan burgemeester en wethouders van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Graag bij correspondentie het zaaknummer 208886 vermelden. Voor het indienen van een mondelinge reactie kan een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 14 0521.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521.

Naar boven