Vastgesteld bestemmingsplan Oosterweg 265-273 gemeente Wijchen

Logo Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 september 2017 het bestemmingsplan Oosterweg 265-273 gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de sanering en functieverandering van de ter plaatse gevestigde kippenfokkerij en voormalige transportbedrijf. Ter verevening van de sanering worden er 4 nieuwe woningen gebouwd langs de oosterweg en krijgen de voormalige bedrijfswoningen een burgerwoning bestemming. De voormalige boerderijcamping wordt een reguliere camping inclusief beheerderswoning en ruimte voor een kleinschalig landelijk kinderdagverblijf. Het plangebied is gelegen aan de Oosterweg 265 en 273 te Wijchen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan voorzien in de aanpassing van het bouwvlak aan de westzijde van het plangebied en het doortrekken van de landschappelijke inpassing aan de westzijde van het plangebied. In verband met het plan heeft ons college op 22 augustus 2017 een hogere grenswaarde voor geluid vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden zijn iedere dag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@wijchen.nl. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBOosterweg265-VGBP.

 

Beroep Bestemmingsplan

De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 23 november 2017. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

 

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage beroep worden ingesteld door belanghebbenden die geen zienswijzen hebben ingediend, maar die kunnen aantonen redelijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest. Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

 

Voorlopige voorziening

Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wijchen, 22 november 2017

Burgemeester en wethouders van Wijchen

mr. J.Th.C.M. Verheijen, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven