Uitwerkingsplan De Pauw Fase 2b, 3 en 4 ongewijzigd vastgesteld, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het uitwerkingsplan De Pauw fase 2b, 3 en 4 ongewijzigd is vastgesteld.

 

Gebied

Het gebied waarop het uitwerkingsplan De Pauw fase 2b, 3 en 4 betrekking heeft, wordt aan de oostkant gevormd door de Beemster Ringvaart. Aan de zuidkant grenst het plangebied aan het uitwerkingsplan De Pauw fase 2. Aan de westkant grenst het plangebied aan de bebouwing van het Zuideinde en aan de noordkant aan de bebouwing van de Gashouderstraat De Rijp.  

 

Doel

Het uitwerkingsplan voorziet in de uitwerking van de bestemming ‘Woongebied - Uit te werken’, dit overeenkomstig artikel 7 van de Regels van het bestemmingsplan De Pauw dat op 13 december 2012 door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Graft-De Rijp is vastgesteld.

In de regels van het bestemmingsplan is in artikel 7.2.1 bepaald dat burgemeester en wethouders bevoegd zijn het plangebied uit te werken. Van deze bevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt. Het ontwerp uitwerkingsplan voor fase 2b, 3 en 4 is erop gericht om de bestemming uit te werken naar de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Verkeer-Verblijf’ en ‘Water’ om daarmee ter plaatse 76 woningen mogelijk te maken alsmede de daarbij behorende openbare ruimte.

 

Inzage

Het ontwerp van het uitwerkingsplan is gepubliceerd op 30 augustus 2017 en heeft met ingang van donderdag 31 augustus 2017 tot en met woensdag 11 oktober 2017 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het besluit, het vastgestelde uitwerkingsplan De Pauw fase 2b, 3 en 4 en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 16 november 2017 tot en met woensdag 27 december 2017 voor een ieder ter inzage bij de servicebalie Vergunningen- en Subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

Daarnaast kunt u het uitwerkingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Uitwerkingsplan De Pauw fase 2b, 3 en 4) of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.UP00101-0305

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het uitwerkingsplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het uitwerkingsplan heeft ingediend bij het college;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

 

Het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het uitwerkingsplan niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar. 

Naar boven