Ontwerpbeschikking Stichting Isala Klinieken, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 ligt de ontwerpvergunning aan Stichting Isala Klinieken ter inzage. Tot en met 3 januari 2018 kan eenieder zienswijzen over de ontwerpvergunning indienen.

Achtergrond van de beschikking

De Stichting Zorgcombinatie Noorderboog en de Stichting Isala Klinieken zijn per 1 januari 2017 gefuseerd en verder gegaan onder de naam Stichting Isala Klinieken.

Isala is het ziekenhuis in Zwolle, Meppel, Kampen, Steenwijk en Heerde dat basis- en topklinische zorg biedt.

Stichting Isala Klinieken heeft vergunning aangevraagd voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen en ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van diverse medische toepassingen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het maken van röntgenfoto’s, nucleair geneeskundige diagnostiek, maar ook om therapieën met radioactieve stoffen ter behandeling van onder andere pijn en kanker.

De aanvraag heeft betrekking op de locatie Diaconessenhuis te Meppel, locatie Medisch Centrum Steenwijk te Steenwijk en de locatie Spectrum Huisartsenpraktijk te Meppel. Voor de overige locaties heeft Stichting Isala Klinieken reeds een Kernenergiewetvergunning (nl. 2017/0776-05, d.d. 1 september 2017).

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) is op grond van de Kernenergiewet het bevoegd gezag om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Stichting Isala Klinieken heeft op 23 mei 2017, aangevuld op 24 mei 2017, een aanvraag voor een vergunning ingediend. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 8 september 2017, 17 en 18 oktober 2017 door Stichting Isala Klinieken nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de terinzagelegging van de ontwerpbeschikking en van de mogelijkheid tot inspraak.

Ontwerpvergunning

In de ontwerpvergunning is met de aangevraagde handelingen met radioactieve stoffen en ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van medische diagnostiek, vroegdiagnostiek, medische therapie en ijk- en referentiedoeleinden onder voorwaarden ingestemd. De vergunning zal worden verleend op grond van artikel 29 en 34 van de Kernenergiewet en artikel 23, 24 en 25 van het Besluit stralingsbescherming.

Waar kunt u de ontwerpvergunning inzien?

De ontwerpvergunning, de aanvraag en de overige relevante stukken kunt u vanaf 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 inzien op de volgende locatie:

  • ANVS, Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak van maandag tot en met donderdag: 070 – 348 73 67 (bereikbaar van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur).

Hoe kunt u op de ontwerpvergunning inspreken?

Eenieder kan tot en met 3 januari 2018 zienswijzen met betrekking tot de ontwerpvergunning naar voren brengen. Zienswijzen kunnen schriftelijk, per e-mail of mondeling worden ingediend:

  • Schriftelijk kunnen zienswijzen worden ingediend bij de ANVS, o.v.v. Zienswijze Stichting Isala Klinieken, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.

  • Per e-mail kunnen zienswijzen worden ingediend bij Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, o.v.v. Zienswijze Stichting Isala Klinieken.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen tijdens kantooruren worden ingediend bij het ‘Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen’, telefoon 070 – 348 73 67, op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Wie zienswijzen indient, kan verzoeken de door hem/haar vermelde persoonsgegevens niet openbaar te maken.

Wat gebeurt er met de inspraakreacties?

Na de ontwerpvergunning wordt de definitieve vergunning opgesteld. In de definitieve vergunning wordt op de naar aanleiding van de ontwerpvergunning ingebrachte zienswijzen gereageerd.

Ook van de definitieve vergunning wordt openbaar kennisgegeven.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen met het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 – 348 73 67, op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl o.v.v. ‘vraag m.b.t. Zienswijze Stichting Isala Klinieken’.

Naar boven