Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan “Blaricum Dorp”

Logo Blaricum

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan ‘Blaricum Dorp’ (NL.IMRO.0376.BPDorpBlaricum-On01) vanaf 14 november 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plan

Dit voornamelijk actualiserende bestemmingsplan maakt de planologische regeling voor dit gebied up-to-date en digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is eerst een centrumvisie vastgesteld, vervolgens een nota van uitgangspunten gemaakt en een voorontwerpbestemmingsplan voor inspraak vrijgegeven. Op basis van die besluitvorming wordt in het ontwerp bestemmingsplan geen mogelijkheid meer opgenomen het aantal horecabedrijven uit te breiden. Tevens wordt, naast enkele meer ondergeschikte wijzigingen, een aantal ontwikkelingen verwerkt waarop al separate besluitvorming heeft plaatsgevonden, dan wel waarvoor planvorming (inclusief onderzoeken) genoeg is (zijn) geconcretiseerd. Voor een compleet beeld wordt verwezen naar de toelichting bij het ontwerpbestemmingsplan.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Blaricum Dorp’ ligt vanaf 14 november 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. De balie werkt uitsluitend op afspraak. U kunt gedurende voornoemde termijn schriftelijke zienswijze(n) indienen bij burgemeester en wethouders van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van “zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Blaricum Dorp”. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient u binnen voornoemde termijn een afspraak te maken met de heer R. Lugard van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14 035. Dit kan tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. Het is niet mogelijk telefonisch of per e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

 

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Volledige webadres is : http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0376.BPDorpBlaricum-On01.

Naar boven