Ontwerp bestemmingsplan ‘Lopikerweg Oost 98a’

Logo Lopik

 

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het bestemmingsplan, “Lopikerweg Oost 98a” te Lopik in ontwerp ter inzage ligt.

 

Bestemmingsplan ‘Lopikerweg Oost 98a’

Het plan voorziet in de voor het realiseren van een ‘ruimte voor ruimte’ woning na saneren van bedrijfsgebouwen aan de Lopikerweg Oost 98a.

Er vindt (deels) opslag van caravans plaats in een gedeelte van één van de twee loodsen. Verzoeker wenst op het perceel de bedrijfsgebouwen te slopen en een (extra) woning te realiseren op de plek van de bestaande bedrijfsgebouwen, achter de bestaande woning. De verharding zal worden verwijderd en de bedrijfsbestemming wordt omgezet naar Wonen. Om deze planontwikkeling mogelijk te maken is een bestemmingsplan opgesteld.

 

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 15 november 2017 tot en met 27 december 2017 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website op www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk NL.IMRO.0331.01LopikerwegO98a-OB01) en www.lopik.nl onder ‘Inwoners’ en "Bestemmingsplannen" en vervolgens onder ‘Landelijk gebied / in procedure’. 

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van maandagen, contact opnemen met de heer P. Schrijver, tel: (0348) – 55 99 55. 

 

Vervolgprocedure

Na beoordeling van de ontvangen zienswijzen zal een definitief bestemmingsplan worden opgesteld Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en betrokken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt voor eenieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur.

 

Naar boven