Vaststelling bestemmingsplan Molenspoor 1 Werkhoven, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 26 oktober 2017 het bestemmingsplan “Molenspoor 1 in Werkhoven” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van vrijdag 17 november 2017 gedurende zes weken (tot en met het einde van de beroepstermijn op donderdag 28 december 2017).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Molenspoor 1 in Werkhoven. Met dit bestemmingsplan wordt de functiewijziging naar wonen planologisch-juridisch mogelijk gemaakt.

De wijzigingen ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan betreffen de volgende punten in de regels:

  • in artikel 3.1 onder lid g., achter ‘beplanting’ in te voegen ‘(inclusief het plaatsen van een afsluitbare en dichte toegangspoort)’;

  • artikel 4.4.2. als volgt te wijzigen:

4.4.2 Voorwaardelijke verplichting - Spuitzone

Het gebruik als bedoeld in lid 4.1 is uitsluitend toegestaan indien er

windhagen -inclusief een afsluitbare en dichte toegangspoort aanwezig

zijn en in stand worden gehouden, zoals aangegeven op de

kaart 'Locatie hagen en poort ' welke als bijlage 3 bij deze

regels is opgenomen, waarbij geldt dat:

a. in ieder geval de windhaag langs de westelijke grens wintergroen

of bladhoudend dient te zijn;

b. de hoogte van de windhagen dient minimaal 1 meter boven de

fruitboomhoogte uit te komen;

c. de onder b bedoelde fruitboomhoogte betreft de volblad situatie;

d. de poort dient de toegang zodanig af te sluiten dat haag en poort

het perceel afsluiten voor de drift van gewasbeschermingsmiddelen;

e. de poort dient tijdens het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen op de aangrenzende

percelen gesloten te zijn;

in bijlage 3 behorend bij de regels in de tekst achter ‘hagen’ toe te voegen ‘en poort’ en in de

tekening de locatie van de poort te visualiseren.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpBNKmolenspoor1-va01 .

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpBNKmolenspoor1-va01 . U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

 

 

Beroep instellen

Met ingang van vrijdag 17 november 2017 kan gedurende zes weken (tot en met donderdag 28 december 2017) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorzie-ning wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

 

Naar boven