Besluit aanvulling op het Overgangsbeleid overgang LFNP en plaatsing in de reorganisatie Politiewet 2012

De korpschef van politie,

Gelet op het Overgangsbeleid overgang LFNP en plaatsing in de reorganisatie Politiewet 2012,

overwegende dat het begrip ‘andere functie’ in de laatste zin van onderstaande passage in het Overgangsbeleid nadere duiding behoeft,

Gedeeltelijke vervulling van de LFNP-functie

De afspraak dat de medewerker, indien mogelijk, een deel van de functie gaat verrichten, geldt voor de functie waarin de medewerker wordt geplaatst in het kader van de reorganisatie Politiewet 2012 en voor functies die daar de logische opvolging van zijn waarin de medewerker, anders dan op eigen verzoek, wordt geplaatst (bijvoorbeeld bij een nieuwe reorganisatie). Als in dat geval het deel van de functie dat de medewerker verrichtte in de opvolgende functie terugkomt, kan de medewerker dit deel van de opvolgende functie verrichten.

Indien de medewerker, na de plaatsing in de functie die hij deels mag verrichten, op eigen verzoek in een andere functie wil worden geplaatst, zal voldaan moeten worden aan de voor die functie geldende aanstellings- en bekwaamheidseisen.

en aldus overeengekomen in het Georganiseerd overleg van politie op 5 oktober 2017,

besluit

  • dat onder ‘andere functie’ niet wordt verstaan, de eigen functie met dezelfde beperkte inzet of hetzelfde werkterrein en/of aandachtsgebied.

Dit betekent dat het niet voldoen aan de functie-eisen de medewerker niet wordt tegengeworpen als hij op eigen verzoek in dezelfde functie (met dezelfde inzet, hetzelfde werkterrein en/of aandachtsgebied) bij een ander team en/of op een andere plaats van tewerkstelling wil worden geplaatst.

Aldus vastgesteld te Den Haag, 2 november 2017

E.S.M. Akerboom, korpschef

Naar boven