Voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening 2017

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat de eerste herziening van het bestemmingsplan Buitengebied (NL.IMRO.0576.BP201700038-0001) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening 2017 ligt van woensdag 8 november 2017 tot en met dinsdag 19 december 2017 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

Op 30 juni 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied 2015 vastgesteld. Bij de toepassing van dit plan in de dagelijkse praktijk zijn enkele juridische onvolkomenheden naar voren gekomen. Het plan moet op deze punten worden gerepareerd. Het betreft hier dan ook een partiële herziening van de planregels en van de verbeelding. De overige delen van de planregels en de verbeelding blijven ongewijzigd.

Doelstelling

Het doel van deze partiële herziening is een actueel bestemmingsplan voor het buitengebied.

Plangebied

Het gebied van het bestemmingsplan Buitengebied betreft het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de kernen De Zilk, Noordwijkerhout, bedrijventerrein ’s-Gravendam, Delfweg, het recreatiegebied Oosterduinsemeer, het voormalige Sancta Maria/Bavo, de landgoederen Dyck en Burch en Oud Leeuwenhorst. Het recreatieterrein Duinschoten, Dunimar maken wel onderdeel uit van het plangebied, evenals het Landgoed Leeuwenhorst en de bestaande natuurgebieden.

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening 2017, vanaf 8 november 2017 tot en met 19 december 2017 voor inspraak ter inzage gelegd. Tijdens de inspraakperiode krijgen inwoners, bedrijven, bestuurlijke partners en instanties die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die in het plan in het geding zijn, de gelegenheid om op het voorontwerp een reactie in te dienen.

Inzien plan

De digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. onder identificatie: NL.IMRO.0576.BP2017400038-0001 of via de link op de website van de gemeente Noordwijkerhout

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Herenweg 4 Noordwijkerhout.

Reactie

Inspraakreacties over het voorontwerp kunt u uiterlijk tot en met 19 december 2017 schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout, Herenweg 4, 2211 CC Noordwijkerhout. Uw reactie kunt u ook per e-mail zenden naar gemeente@noordwijkerhout.nl.

 

Naar boven