ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘BEDRIJVENTERREIN FASE 1 T/M 4’

Logo Urk

Burgemeester en wethouders van Urk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet Bestuursrecht bekend dat met ingang van 10 november 2017 het ontwerp bestemmingsplan ´Bedrijventerrein fase 1 t/m 4’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Ligging en aanleiding

Het plangebied van bestemmingsplan Bedrijventerrein fase 1 t/m 4 is globaal bezien gelegen tussen Urkervaart en Domineesweg. Het vigerende bestemmingsplan Bedrijventerrein is verouderd en moet wettelijk gezien worden geactualiseerd. Onderhavig bestemmingsplan Bedrijventerrein fase 1 t/m 4 beslaat een groot deel van het vigerende bestemmingsplan en zal deze dan ook grotendeels vervangen.

Daarnaast is vanwege recente wetswijzigingen in het kader van de Wet Milieubeheer een aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling opgesteld. De aanmeldingsnotitie en het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders geen MER op te stellen, naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie, worden eveneens ter inzage gelegd.

Inhoud

Het plan is vooral een consoliderend plan welk zich richt op het vastleggen en planologisch faciliteren van de bestaande functies op het bedrijventerrein fase 1 tot en met 4. De gebruiks- en bouw-/ontwikkelingsmogelijkheden komen in grote lijnen overeen met de mogelijkheden zoals die in het thans voor dit deel nog geldende bestemmingsplan voor het bedrijventerrein zijn opgenomen. In het ontwerp bestemmingsplan zijn flexibiliteitsbepalingen in de vorm van afwijkingsmogelijkheden en wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Bestaande afwijkende vergunningen zijn in dit ontwerp bestemmingsplan verwerkt. Beleid en wetgeving zijn in de plantoelichting geactualiseerd.

Inzage stukkenHet ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein fase 1 t/m 4 met identificatienummer NL.IMRO.0184.BP2018BT1TM4-0201, de aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r. en het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk kan gedurende de termijn van terinzagelegging tijdens openingsuren worden ingezien bij het Gemeenteportaal, eenheid Dienstverlening, Singel 9 te Urk. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Urk: www.urk.nl, onder ‘bestemmingsplannen’. De digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan ´Bedrijventerrein fase 1 t/m 4’ is samen met de aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r. en het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders hierover te raadplegen op:http://www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Indienen zienswijzeMet ingang van 10 november tot 22 december 2017 kan eenieder schriftelijk of eventueel mondeling een zienswijze met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan, de aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r. en het besluit van het college van B&W hieroverindienen bij de gemeenteraad van Urk, Postbus 77, 8320 AB te Urk, onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan Bedrijventerrein fase 1 t/m 4”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Indien u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen, is het mogelijk een afspraak te maken met de heer R.W.A. Kersten, tel. 0527-689868.

 

Urk, 9 november 2017

College van Burgemeester en Wethouders gemeente Urk

Naar boven