Vastgesteld wijzigingsplan, ’s-Gravenweg 51, Nieuwerkerk aan den IJssel

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het college bij besluit van 31 oktober 2017 het wijzigingsplan “’s-Gravenweg 51, Nieuwerkerk aan den IJssel” heeft vastgesteld.

 

Ligging van het plangebied

Het plangebied beslaat uitsluitend het perceel ’s Gravenweg 51 te Nieuwerkerk aan den IJssel, gelegen aan de zuidoostzijde van de ‘s-Gravenweg.

 

Inhoud van het plan

Het plan voorziet in de mogelijkheid tot het bouwen van één woning met een inhoudsmaat van maximaal 1000m³. Het vigerende bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om twee woningen te bouwen met een maximale inhoudsmaat van 500m³ elk. Deze inhoudsmaten worden samengevoegd en geven het recht om één woning te bouwen in plaats van twee.

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 november 2017 gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.WPGravenwg51Nwk-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) is het plan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Nieuwerkerk aan den IJssel > ’s-Gravenweg 51 – vastgesteld wijzigingsplan.

 

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet in de gelegenheid bent geweest om zienswijzen tegen dit bestemmingsplan in te dienen en u kunt niet aantonen dat u daartoe door omstandigheden niet in staat bent geweest, dan kunt u slechts beroep aantekenen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8 lid 6 Wet ruimtelijke ordening (Wro) of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

 

Naar boven