Aanwijzing voorkeursrecht in Noordelijk deel Stadshart Hoogezand

Logo Hoogezand-Sappemeer

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer maakt bekend dat op grond van artikel 2 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op een aantal percelen voorkeursrecht is gevestigd. Dit houdt in dat de eigenaren van de betreffende gronden, wanneer zij die gronden willen verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

De gemeenteraad besloot op 6 november 2017 het voorkeursrecht te vestigen en betreft percelen in het plangebied van het Noordelijk deel van het Stadshart van Hoogezand. Deze worden kadastraal aangeduid als:

  • a.

    Gemeente Hoogezand, sectie K nummer 6200;

  • b.

    Gemeente Hoogezand, sectie K nummer 7971;

  • c.

    Een deel van het perceel Gemeente Hoogezand, sectie K nummer 3482;

  • d.

    Gemeente Hoogezand, sectie K nummer 3483;

  • e.

    Gemeente Hoogezand, sectie K nummer 4304.

Ter inzage

De betreffende grondeigenaren hebben afzonderlijk bericht gekregen. Het vestigingsbesluit met bijbehorende bijlagen (o.a. kadastrale gegevens, kadastrale kaart en lijst van eigenaren) is op afspraak in te zien in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer, tijdens de openingstijden.

Bezwaar

Als u belanghebbende bent, kunt u tegen dit besluit per brief of fax -dus niet per e-mail - bezwaar maken. Dat moet dan binnen 6 weken na de bekendmaking van het besluit. U moet het bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer.

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden uw naam en adres, de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft, de reden waarom u bezwaar maakt en een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar zich richt. Stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee. U moet het bezwaarschrift ondertekenen. Als het bezwaarschrift in een andere dan een EU-taal is geschreven moet u, als daarom wordt gevraagd, voor een goede Nederlandse vertaling zorgen.

Tijdens de bezwaarschriftprocedure is het besluit geldig. De uitvoering van het besluit kan uw belangen schaden. Om dit te voorkomen kunt u de rechter schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Een voorlopige voorziening is hier een speciale regeling voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De voorzieningenrechter van de rechtbank Groningen treft een voorlopige voorziening als die, gelet op de betrokken belangen, direct nodig is. Het adres waar u een verzoek om voorlopige voorziening kunt doen is : rechtbank Noord-Nederland, Locatie Groningen, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Hieraan zijn kosten verbonden. U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven