Ontwerprijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Van donderdag 9 november tot en met woensdag 20 december 2017 kunt u een zienswijze geven over het ontwerprijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen. In 2016 is het Rijksinpassingsplan voor het project Afsluitdijk onherroepelijk geworden. Nu is een aanvullend Rijksinpassingsplan opgesteld ten behoeve van de ruimtelijke inpassing van zonnepanelen, het vergroten van doorvaartbreedte van de keersluis op Kornwerderzand en meer ruimte voor de aanleg van pompgebouwen.

Rijkswaterstaat bouwt tussen 2018 en 2022 pompen in de Afsluitdijk om sneller overtollig water uit het IJsselmeer te kunnen afvoeren naar zee. Deze pompen gebruiken veel energie. Rijkswaterstaat wil deze energie duurzaam opwekken. Zonnevelden zijn hiervoor het meest geschikt. Om deze ruimtelijk in te passen is het ontwerprijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017 opgesteld. In dit Rijksinpassingsplan wordt ook het vergroten van de doorvaartbreedte van de keersluis Kornwerderzand mogelijk gemaakt en komt er meer ruimte voor de bouw van pompgebouwen.

Uw zienswijze is welkom

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via www.platformparticipatie.nl/afsluitdijk.

Mondeling

Door tijdens kantooruren te bellen met Directie Participatie via telefoonnummer 070 456 89 99.

Post

Directie Participatie

T.a.v. ontwerprijksinpassingsplan

Afsluitdijk – aanvulling 2017

Postbus 30316, 2500 GH Den Haag

Stukken bekijken

Alle documenten staan op www.platformparticipatie.nl/afsluitdijk en www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0000.IMip17AfsluitdijkA-2000). Op papier kunt u de stukken van 9 november tot en met 20 december 2017 tijdens reguliere openingstijden bekijken op de volgende locaties:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland

    Zuiderwagenplein 2, Lelystad.

  • Provinciehuis Noord-Holland

    Kleine Houtweg 18, Haarlem.

  • Provinciehuis Fryslân

    Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden.

Informatiebijeenkomst

U bent welkom op onze informatiebijeenkomst. U kunt op 29 november 2017 tussen 19.00 uur en 21.00 uur op elk gewenst moment binnenlopen. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Adres: Informatiecentrum De Nieuwe Afsluitdijk, Sluisweg 1a, Kornwerderzand.

Vervolg

De Minister betrekt de zienswijzen bij de verdere besluitvorming. Alleen indieners van een zienswijze over het ontwerprijksinpassingsplan kunnen later in beroep gaan tegen het definitieve besluit.

Informatie

Meer informatie vindt u op: www.deafsluitdijk.nl.

Naar boven