Terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan '3e partiële herziening bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht (veegplan)' van de gemeente Elburg.

Logo Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken de ter inzagelegging bekend van het ontwerp van de '3e partiële herziening bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht (veegplan)' en het ontwerp raadsbesluit.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied van het Beschermd Stadsgezicht van Elburg, met uitzondering van het perceel Havenstraat 5.

Met deze bestemmingsplanherziening worden enkele juridische onvolkomenheden en omissies van het geldende bestemmingsplan ‘Beschermd Stadsgezicht’ gecorrigeerd en worden aanpassingen van redactionele aard doorgevoerd. Voorts is in de herziening opgenomen:

- de gemeentelijke parkeerregeling;

- een aanpassing van de horecacategorie voor perceel Havenkade 31;

- een windschermregeling voor de gemeentelijke monumentwoningen aan de Bas Backerlaan en de Doelenlaan.

Ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan is geen exploitatieplan opgesteld.

Met ingang van woensdag 8 november 2017 liggen het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan c.a. gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Elburg, themabalie vergunningen. U kunt hiervoor een afspraak maken via afspraak.elburg.nl of via de gemeentelijke website www.elburg.nl. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0525-688688. Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via:

- de gemeentelijke website: www.elburg.nl; onder Bekendmakingen, Bestemmingsplan.

- de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.PH3BESCHSTADVEEG-ONT1

Gedurende bovengenoemde termijn van de ter inzageligging van de stukken kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan c.a. en het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Elburg, Postbus 70, 8080 AB Elburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met de heer W. Roetert (tel. 0525-688688) van het Domein Ruimte. Van hetgeen mondeling als zienswijze naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Elburg, 7 november 2017

Burgemeester en wethouders van Elburg.

 

Naar boven