Ontwerp-bestemmingsplan “De Jonkvrouw” 

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van donderdag 2 november 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan “De Jonkvrouw”.

 

Woningbouwcorporatie Wooninc. is voornemens het gebied ten zuidwesten van het station Geldrop te herontwikkelen. De herontwikkeling moet voor een opwaardering van de stationsomgeving zorgen alsmede voor het beperken van de gevolgen van de ‘spoorse doorsnijding’ vanwege het aanwezige spoortracé en daarmee voor een betere en veiligere verbinding tussen de wijk Zesgehuchten en het centrum van de kern Geldrop.

De begrenzing van het plangebied wordt aan de oostzijde gevormd door de spoorlijn Eindhoven-Weert. In het zuiden ligt de grens in de groenstrook tussen die spoorlijn en de Rederijkerstraat en op de Rederijkerstraat zelf. De westgrens ligt op de rand van park Beekweide en de Losweg. In het noorden tenslotte loopt de grens door de groenstrook tussen de Losweg en de spoorlijn, net ten noorden van de kruising Losweg/Schutsboom.

Het ontwerp-bestemmingsplan en overige relevante stukken liggen gedurende voornoemde zes weken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 te Geldrop.

 

Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Peter Verstraaten (Afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040. Het ontwerp-bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

 

Geldrop-Mierlo, 1 november 2017

Naar boven