Ontwerp Erfgoedverordening gemeente Gorinchem 2018 en Ontwerp Verordening op de Erfgoedcommissie gemeente Gorinchem 2018

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van de Inspraakverordening bekend, dat met ingang van woensdag 1 november 2017 tot en met dinsdag 12 december 2017 voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1.

    de ontwerp Erfgoedverordening gemeente Gorinchem 2018;

  • 2.

    de ontwerp Verordening op de Erfgoedcommissie gemeente Gorinchem 2018.

 

Doelstelling

Beide ontwerp verordeningen voorzien in de actualisatie van het erfgoedinstrumentarium. Op het gebied van monumenten en archeologie hebben zowel landelijk als lokaal diverse veranderingen plaatsgevonden. In 2016 is bijvoorbeeld de Erfgoedwet in werking getreden. Verder willen wij gemeentelijke monumenten gaan aanwijzen. Het is doelmatig om dat te doen op basis van een geactualiseerde verordening. De ontwerp Erfgoedverordening gemeente Gorinchem 2018 voorziet hierin. Deze verordening betreft zowel de gebouwde monumenten (rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten) als de archeologische monumenten. De Ontwerp Verordening op de Erfgoedcommissie gemeente Gorinchem 2018 maakt het mogelijk om de bestaande monumentencommissie, ook wel erfgoedcommissie genoemd, qua aantal leden uit te breiden. Dit op verzoek van maatschappelijke organisaties die in Gorinchem actief zijn op het gebied van (cultuur)historie en monumenten.

 

Ter inzage

Beide verordeningen liggen vanaf woensdag 1 november 2017 tot en met dinsdag 12 december 2017 ter visie en zijn in de informatiehoek van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem, te raadplegen.

 

De verordeningen zijn ook digitaal te raadplegen via onze website www.gorinchem.nl/bekendmakingen.

 

Inspraakreactie

Tijdens de genoemde termijn van tervisielegging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge inspraakreactie naar voren brengen.

 

Een schriftelijke inspraakreactie moet worden ingediend bij de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem, onder vermelding van ‘Inspraak Erfgoedverordening’. De reactie moet de volgende informatie bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de reactie en het plan waarop de reactie betrekking heeft.

 

Voor het mondeling naar voren brengen van een inspraakreactie en/of informatie over de ontwerp verordeningen kan contact worden opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoonnummer 0183 - 659317, e-mailadres: a.rietveld@gorinchem.nl.

 

Gorinchem, 31 oktober 2017

 

Naar boven