Verkeersbesluit aanbrengen van gele doorgetrokken streep aan de Castorstraat

Logo Groningen

Kenmerk: 6596080

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord-Nederland, Dienst Regionale Operationele Samenwerking, afdeling Infrastructuur, team Verkeer  over maatregel en plaatsing. Het advies is als bijlage toegevoegd.

Motivering

Ter plaatse van de hoofdingang van de Castorflat en de uitrit van het parkeerterrein van de Castorflat, zijn in de bocht aan de zuidzijde gele doorgetrokken strepen aangebracht. Desondanks deze aangebrachte gele doorgetrokken strepen in de bocht aan de zuidzijde ondervindt het autoverkeer zicht –en passeerproblemen door de voertuigen die in de bocht aan de noordzijde ter plaatse van de hoofdingang van de Castorflat geparkeerd staan.

De hinder neemt nog meer toe wanneer de ambulance ter plekke moet zijn bij de hoofdingang van de Castorflat, wat met regelmaat voorkomt. De ambulance in combinatie met de geparkeerde voertuigen in de bocht aan de noordzijde ter plaatse van de hoofdingang van de Castorflat zorgen ervoor dat autoverkeer niet of moeilijk kan passeren. Doordat de straat doodlopend is levert dit hinder op voor autoverkeer wat de straat of parkeerterrein wil verlaten.

Door ook een gele doorgetrokken streep in de bocht aan de noordzijde ter plaatse van de hoofdingang van de Castorflat aan te brengen heeft het autoverkeer geen hinder en meer overzicht en ruimte om elkaar te passeren, ook wanneer de ambulance ter plekke moet zijn.

Het besluit dient het volgende doel uit artikel 2, eerste lid, sub c van de Wegenverkeerswet 1994: ‘het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan’.

In de bijlage is de maatregel weergegeven.

Besluit

Het college besluit tot het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep als bedoeld in artikel 23, eerste lid, sub g van het RVV 1990 in de bocht aan de noordzijde ter plaatse van de hoofdingang van de Castorflat in de Castorstraat.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken-en-beroep-indienen. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum waarop u het bezwaar indient;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

- waarom u het niet eens bent met het besluit;

- uw handtekening.

 

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt. 

 

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

 

 

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

 

 

E.A. Tollenaar

teamleider, directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp

Naar boven