ONTWERP-OMGEVINGSPLAN ‘HOGE AKKER, SPEELHEIDE EN DE LEEUWERIK’

Logo Best

Voor de wijken Hoge Akker, Speelheide en De Leeuwerik wordt een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte (omgevingsplan) gemaakt. Het plangebied wordt globaal begrensd door Willem de Zwijgerweg, Stationsstraat, Molenstraat en Eindhovenseweg. De reden voor een nieuw bestemmingsplan is de noodzaak om het nu geldende bestemmingsplan te actualiseren.Gekozen is voor een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte (verder te noemen ‘omgevingsplan’). Dat betekent dat hier sprake is van een pilot waarbij vooruitgelopen wordt op de Omgevingswet. Een dergelijk experiment behoeft de instemming van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en daartoe is een aanvraag gedaan op basis van artikel 7c de Crisis- en herstelwet. De aanvraag is op 14 september 2016 gehonoreerd en opgenomen in de 12e tranche van het Besluit Uitvoering Crisis- en Herstelwet. In dit ontwerp-omgevingsplan zijn diverse vormen van beleid geïntegreerd wat bij een gewoon bestemmingsplan niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan regels voor duurzaamheid en architectuur en de vertaling van Verordeningen op het gebied van de fysieke leefomgeving zoals de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Welke stukken liggen er ter inzage?

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best heeft de volgende stukken vrij gegeven voor ter inzage legging: Ontwerp-omgevingsplan ‘Hoge Akker, Speelheide en De Leeuwerik’ met bijbehorende bijlagen.

Waar kan ik stukken bekijken?

Van 25 oktober tot en met 5 december 2017 kunt u deze stukken bekijken. Dit kan op verschillende manieren. Bij de receptie van het gemeentehuis, tijdens openingstijden. Raadhuisplein 1 in Best; Via www.gemeentebest.nl; Het ontwerpbestemmingsplan is ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.omgevingsplanHSL-ON01.

Wie kan er reageren?

Op het ontwerpbestemmingsplan mag iedereen reageren.

Hoe kan ik reageren?

Van 25 oktober tot en met 5 december 2017 kunt u reageren. Dit heet een zienswijze indienen. Dit kan op twee manieren:Bij voorkeur schriftelijk. Richt uw brief dan aan de gemeenteraad van de gemeente Best. Het adres is Postbus 50, 5680 AB Best. Een zienswijze indienen per e-mail is nog niet mogelijk. Mondeling. Hiervoor verzoeken wij u uiterlijk 28 november 2017 een telefonische afspraak met Jenny Crommentuijn te maken via telefoonnummer 14 0499. Een zienswijze indienen via email is niet mogelijk. Zet in uw reactie in ieder geval het plan waarop u reageert, wat uw reactie is en waarom u dat vindt. Vermeldt ook uw naam, adres, de datum, handtekening en eventueel uw telefoonnummer en e-mail adres.

Wat is de wettelijke basis?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op grond van artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening.

Hoe kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over het ontwerp-omgevingsplan kunt u terecht bij de vakgroep Ruimtelijke Plannen. De vakgroep is bereikbaar via telefoonnummer 14 0499 en info@gemeentebest.nl.

Best 24 oktober 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven