Voorontwerpbestemmingsplan Tjerkgaast 2017

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 3 november 2017 ligt gedurende 6 weken het voorontwerpbestemmingsplan Tjerkgaast 2017 met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

Het plan heeft betrekking op een groot deel van het dorp en is hoofdzakelijk afgestemd op het geldende bestemmingsplan. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de percelen Gaestdyk 56 en 43 en aan de oostzijde door het perceel Gaestdyk 20. De woningen aan de Trochreed aan de noordkant en de woningen aan It Foarfjild aan de zuidkant, alsmede enkele agrarische percelen aan de zuidkant van het dorp zijn eveneens in deze actualisatie meegenomen.

 

Doel

Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter. Dit betekent dat er in het nieuwe bestemmingsplan geen (grootschalige) nieuwe ontwikkelingen zijn opgenomen. Verder is het uitgangspunt dat de bestaande (planologische en/of vergunde) situatie wordt vastgelegd en dat waar mogelijk wordt aangesloten bij de geldende planologische regelingen. Het dorp is daarvoor geïnventariseerd, zodat de meest actuele situatie in beeld is voor het leggen van de meest passende bestemmingen. Ook is rekening gehouden met recent beleid en regelgeving.

 

Waar ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Informatie over het voorontwerpbestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via welke het bestemmingsplan zelf is te bekijken. De planid is NL.IMRO.1940.PTJE17TJERKGAAST-VO01.

 

Zienswijze

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze (inspraakreactie) over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk. Schrijf een brief aan het college van B en W van de gemeente De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– voorontwerpbestemmingsplan Tjerkgaast 2017

– waarom u een zienswijze indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 2 november 2017

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven