Ontwerpbestemmingsplan “Hoefweg-Zuid 2016” en ontwerpbesluit hogere waarden , Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 24 oktober 2017 tot en met 4 december 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Hoefweg-Zuid 2016” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0164-ONTW en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzake bestemmingsplan “Hoefweg-Zuid 2016” voor iedereen ter inzage ligt. Het bestemmingsplan “Hoefweg-Zuid 2016” is m.e.r. plichtig. Samen met het ontwerpbestemmingsplan ligt de planMER ter inzage. In het planMER is beschreven en onderzocht wat de mogelijke effecten zijn van het plan op het milieu. Het planMER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Noordzijde: Hoefweg-Noord (Prisma) inclusief de Rijksweg A12 en een perceel grond aan de noordzijde van de A12;

  • Oostzijde: N209;

  • Zuidzijde: Laan van Mathenesse;

  • Westzijde: de gemeentegrens met Zoetermeer en de vervoersknoop.

 

Bestemmingsplan “Hoefweg-Zuid 2016” (gebiedsontwikkeling Bleizo) is gericht op het aantrekken van functies die bijdragen aan de volgende ambities:

  • Bijdragen aan het functioneren van de nieuwe vervoersknoop;

  • Versterken van de economisch structuur (toegevoegde waarde, werkgelegenheid diversificatie)

  • Het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van de A12-zone.

Het bestemmingsplan biedt ruimte aan diverse functies zoals bedrijven, Leisure, kantoren, maatschappelijke functies en evenementen.

 

Crisis- en herstelwet

Het omgevingsplan is een “bestemmingsplan met verbrede reikwijdte” onder de Crisis- en herstelwet (14e tranche, artikel 7c). Het besluit is 28 oktober 2016 in werking getreden.

Zienswijzen

U kunt het plan inzien:

  • via ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.1621.BP0164-ONTW}.

  • via Ruimtelijke plannen Lansingerland {http://1621.roview.net/}

 

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u tegen beide ontwerpen (apart) een zienswijze indienen.

Dit kan schriftelijk of mondeling.

 

Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) inzake het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0164/03.

Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) inzake het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven