Definitief verkeersbesluit voor 60 km/u zone buitengebied Bathmen, kenmerk 2157912

Logo Deventer

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DEVENTER

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg; het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

 

is het gewenst om op de gemeentelijke wegen van het buitengebied van Bathmen de maximumsnelheid te beperken tot 60km/u. Het gaat om alle wegen in het blauw gearceerde gebied op de bij dit besluit behorende afbeelding.

 

Uitzondering hierop zijn de wegen die op de afbeelding aangegeven zijn als stroomweg (80km/u en 100km/u);

 

De Deventerweg/Spitdijk, Gorsselseweg, Braakmanssteeg, Baarhorsterdijk, Bettinkdijk/Oudendijk en de oude Molenweg zijn aangewezen als ETW categorie I. (Type I (breedte 4,50 tot 6,20 meter) Op een ETW-1 heeft verkeer voorrang op kruisende wegen;

 

Op alle overige wegen in het gebied zullen de kruisingen gelijkwaardig ingericht worden (verkeer van rechts heeft voorrang), eventueel aanwezige voorrangsregelingen zullen vervallen;

 

De maximumsnelheid zal op álle overgangen van wegen met een hogere of lagere maximumsnelheid worden aangegeven met borden E10(A1) zone 60km/u;

 

Ter verduidelijking zijn op de afbeelding ook bestaande en gewenste verkeersdrempels en kruispuntplateau’s aangegeven, deze maken echter geen onderdeel uit van het verkeersbesluit.

 

Het gaat om de volgende maatregelen:

a. Het instellen van een maximumsnelheid van 60 km/u, door middel van plaatsing van borden en A1 en A2 (60) zone. Genoemde wegen worden dan opgenomen in de al geldende 60 km/u zones in de gemeente Deventer.

b. Daar waar noodzakelijk het aanpassen van weg markering conform het Handboek wegontwerp.

c. Daar waar noodzakelijk, met inachtneming van de richtlijnen van het CROW, het aanbrengen van verkeersdrempels, kruispunt-plateaus om de maatregel fysiek te ondersteunen.

 

Met het bovenstaande wordt beoogd de genoemde wegen in te richten als erftoegangsweg buiten de bebouwde kom.

 

Draagvlak

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer zal overleg plaatsvinden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district IJsselland, daartoe gemandateerd door de Korpschef.

 

Zienswijzen

Het voornemen heeft van 26 Juli 2017 tot en met 06 September 2017 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

 

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

Op de gemeentelijke wegen in het buitengebied van Bathmen een 60 km/u zone in te stellen.

De maatregel wordt genomen door plaatsing van verkeersborden A0160zb (begin 60 kilometerzone), en A0260ze ( einde 60 kilometerzone) en verwijderen van de borden A0160 ( los bord met maximum snelheid) en de borden A0460 (adviessnelheid 60) als bedoeld in Bijlage I van het RVV 1990

 

MEDEDELINGEN

Wilt u het besluit inzien?

Het besluit ligt vanaf 24 oktober 2017 tot en met 5 december 2017 ter inzage. U kunt het besluit op de informatiebalie van het Stadhuis, Grote kerkhof 1 in Deventer, inzien op maandag t/m donderdag van 08:00 - 18:00 uur en op donderdag tot 20:00.

 

Welke stukken liggen ter inzage?

Het verkeersbesluit

 

Rechtsmiddelen

Als u het niet eens bent met dit verkeersbesluit, dan kunt u daartegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres, handtekening en de datum bevatten. Wilt u ook het kenmerk van het besluit vermelden en waarom u bezwaar maakt? De bezwaartermijn duurt 6 weken en begint op de eerste dag van publicatie. U kunt het bezwaarschrift indienen bij de gemeente Deventer, postbus 5000, 7400 GC Deventer of via de website http://www.deventer.nl/bezwaar.

 

Deventer, 16 oktober 2017

namens burgemeester en wethouders van Deventer,

 

 

R. van Hout

programmamanager Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

 

 

Naar boven