Gemeente Gooise Meren - aanwijzen parkeergebieden

Logo Gooise Meren

VB 2017-36

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) heeft het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

In 2015 is de gemeente Gooise Meren ontstaan uit de afzonderlijke gemeenten Muiden, Naarden en Bussum. Bij raadsbesluit van 28 juni 2017 is het parkeerbeleid van de drie afzonderlijke gemeenten geharmoniseerd naar één parkeerbeleid voor Gooise Meren. De bestaande gereguleerde gebieden voor parkeren blijven bestaan. Wel zijn er een aantal wijzigingen in de gebiedsindeling.

Doelstelling verkeersbesluit

Vergunninghoudersparkeren heeft als doel om overloop van parkeren uit de kernen naar de woonwijk onmogelijk te maken om daarmee de parkeeroverlast te beperken en de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

Overwegingen

De kernen trekken verkeer aan. Daar geldt gereguleerd parkeren (betaald of blauwe zone). Om te voorkomen dat bezoekers en/of personeel van winkels/bedrijven in de woonwijken parkeren wordt rond de kernen een overloopgebied aangewezen voor parkeren van vergunninghouders. Omdat de parkeergebieden met het nieuwe parkeerbeleid iets anders zijn ingedeeld dan voorheen, worden alle gebieden opnieuw aangewezen. De maatregelen gaan in per 1 januari 2018. De parkeerplaatsen worden aangewezen als parkeerplaatsen voor vergunninghouders:

in Bussum en Naarden van maandag tot en met zaterdag van 9.00 – 18.00 uur. in Muiden van maandag tot en met zondag van 9.00 – 21.00 uur.  

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden. 

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws, Muider Nieuws en het Bussums Nieuws.

BESLUIT

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om:

 

  • 1.

    De straten in de hierna te noemen vergunninggebieden per 1 januari 2018 aan te wijzen als straten voor vergunninghoudersparkeren: - Vergunninggebied Bussum – Centrum - Vergunninggebied Bussum –Oost - Vergunninggebied Bussum –Zuid - Vergunninggebied Bussum - West - Vergunninggebied Stationsgebied Naarden Bussum - Vergunninggebied Muiden - Dr. Schaeapmanlaan Zie kaart en lijsten met straatnamen die als bijlagen zijn toegevoegd.

  • 2.

    Eerdere aanwijzingsbesluiten van de gemeenten Muiden, Naarden en Bussum komen hiermee te vervallen.

  • 3.

    Het vergunninghoudersparkeren geldt in Bussum en Naarden van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Het vergunninghoudersparkeren geldt in Muiden  van maandag tot zondag tussen 9.00 en 21.00 uur

  • 4.

    Op de toegangswegen tot de gebieden worden borden geplaatst conform bord E9 uit de bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord waarop de dagen en tijden worden aangegeven.

 

Bijlage: 2017-36 – kaart en 2017-36 – stratenlijsten vergunninggebieden

 

Bussum, 18 september 2017

 

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

  

Dhr. I. Keuning

Afdelingshoofd BORG

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar en beroep

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: info@Gooisemeren.nl of naar burgemeester en wethouders van Gooise Meren, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

 

Naar boven