Bestemmingsplan Herinrichting N324 - gedeelte gemeente Grave

Logo Grave

 

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Herinrichting N324 - gedeelte gemeente Grave’ heeft vastgesteld op 20 december 2016. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied bestaat uit verschillende locaties langs de provinciale weg N324, waaronder de aansluitingen met de Venesteinlaan, de Tolschestraat/Zandkruiersweg, de Generaal de Bonsweg/Hoogveldschezijweg, de Mgr. Borretweg/Stoofweg, de G.W. Lovendaalsingel/St. Elisabethstraat en de Industriestraat. Het doel is om de herinrichting van de N324 -gericht op het verkeersveiliger maken- planologisch mogelijk te maken. Op sommige plekken is meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld rotondes zodat daar de verkeersbestemming wordt uitgebreid. De opgenomen verkeersbestemmingen volgen de civieltechnische uitwerkingen van de verkeersmaatregelen.

Naar aanleiding van een verzoek van de provincie Noord-Brabant, tevens initiatiefnemer van het bestemmingsplan, is het bestemmingsplan op diverse punten ambtelijk gewijzigd. De meest ingrijpende wijzigingen zijn:

  • 1.

    In de toelichting is de paragraaf ‘4.3 Natuurparagraaf’ tekstueel aangepast.

  • 2.

    In de toelichting is paragraaf ‘3.4.3 Groenvisie herinrichting N324’ tekstueel aangepast.

  • 3.

    In de regels is ‘Bijlage 1 Groenvisie’ vervangen door ‘Bijlage 1 Landschappelijke Inpassing’.

  • 4.

    In de regels is ’artikel 7, lid 4 Afwijking van de gebruiksregels’ toegevoegd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 1 februari 2017 tot en met dinsdag 14 maart 2017. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPN324Grave-VA01.

Gedurende de beroepstermijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt een besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Herbegrenzing NatuurNetwerk Brabant

Voor de herinrichting van de N324 is een aanpassing (herbegrenzing) van een deel van het huidige Natuurnetwerk Brabant (voorheen Ecologische Hoofdstructuur) noodzakelijk. Hiertoe hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op basis van artikelen 5.3 en 36.5 van de Verordening Ruimte 2014 op 6 december 2016 besloten de begrenzing van het Natuurnetwerk Brabant te wijzigen. De stukken zijn beschikbaar bij de receptie in het gemeentehuis en via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.9930.wijzvr14g0786N324-va01.

Grave, 31 januari 2017

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven